keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Omenapiirakka

Omenapiirakoista on varmaan tuhat ja yksi reseptiä ja tässä on niistä versio numero 1002. Tätä herkkua herkuteltiin syksyllä serkun luona vaniljajäätelön kanssa tottakait! Sori kuva on tumman sävyinen, mutta näillä mennään, ei aina voi mennä kuin Strömsössä. Omenapiirakan ohje oli napattu Suklaapossu blogista, mutta hieman tuunattuna, kuten meijän suvussa asiaan kuuluu eli tuunataan reseptejä oman näköiseksi ja makuiseksi. 


Omenapiirakka

Taikina:

2 kpl kananmunaa
1 dl öljyä 
½ dl omenalikööriä
½ dl kermaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Päälle:

n.4 kpl pientä hapanta omenaa
1½ dl kaurahiutaleita 
50 g voita
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia


Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. Kuori ja lohko omenat. Lado omenanpalat pohjan päälle. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon voita, sokerit ja kanelia. Ripottele kauraseos omenalohkojen päälle ja laita piirakka uuniin. Paista 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea eli noin 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti