Sipulikeiton voi halutessaan kuoruttaa paahdetulla leivällä ja juustolla, mutta tällä kertaa emme haluneet sitä sillä tavalla vaan teinkin ihania valkosipulileipäsiä ja kylläpäs maistui. Leipäsien ohjeen laitan perästä päin.
PS. Testaa myös tämä sipulikeitto eli Sipulikeitto siiderillä höystettynä
Sipulikeitto
1 kg isoja sipuleita
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
50-100 g voita
2 dl valkoviiniä
1-1½ l kasvis- tai lihalientä
suolaa
mustapippuria
timjamia
laakerinlehtiä
Hienonna sipuli haluamallasi tyylillä renkaiksi, suikaleiksi, kuutioiksi ja tee sama valkosipuleille. Kuullota näitä voissa niin että saavat vähän väriä. Lisää valkoviini ja anna hetken hautua, lisää eka 1 litra lientä ja mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla sekä laakerinlehdillä. Maistele ja sekoittele keittoa pitkin keittymistä. Keitto saa porista miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää tarvittaessa lientä ja mausteita. Nauti kuumana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti