Valkosipulileipänen sopii esimerkiksi mainiosti keittojen aisaparina tai salaattien lisuukkena. Noutopöytään tätä voisi myös tehdä ja voisit leikata leivän muutaman sentin paksuisiksi tangoiksi. Jälleen kerran Ruokapankin tapaan ohje on helppo tehdä eli tarvii kummosia kokki kolmosen taitoja.
Valkosipulileipänen
1 kpl patonkia
Valkosipulivoi:
50-100 g voita huoneenlämpöisenä tai sulatettuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1-2 rkl persiljaa hienonnettuna
Lisäksi:
1-2 dl parmesanjuustoraastetta
Valmista valkosipulivoi eli sekoita kaikki raaka-aineet yhteen. Halkaise patonki kahtia ja levitä valkosipulivoita kummallekin halkaistulle pinnalle. Ripottele parmesanjuustoraastetta. Laita 200 asteiseen uuniin noin 8-10 minuutiksi, niin että juusto on sulanut sekä leipä saanut hieman väriä.
Kuulostaapa hyvältä.. taidankin tehdä heti tänään :)
VastaaPoistaSienitukka ei muuta kuin kokkailemaan ja naatiskelemaan leivistä!
VastaaPoista