Ananaskana
800 g kananfileitä
Marinadi:
3 dl ananasmehua tai muuta tuoremehua
1½ dl fariinisokeria
1 kpl limen mehua
2 rkl tomattipyrettä
2 rkl punaviinietikka
2 rkl vähän suolaista soijaa
1 rkl Dijon sinappia
1 rkl Samba Oelekia
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 cm pätkä inkiväriä hienonnettuna
suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
kookosöljyä paistamiseen
1 kpl ananasta viipaloituna
Sekoita marinadin kaikki raaka-aineet yhteen. Laita fileet esim. pussiin ja lisää 2/3 marinadista mukaan. Laita jääkaappiin ja anna marinoitua noin 4 tuntia. Ota fileet huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen paistamista. Laita 1/3 marinadista kattilaan ja keitä hiljalleen kasaan.
Laita nokare kookosöljyä parilapannulle ja paista kanat kuumalla pannulla. Voitele kasaan keitettyä marinointikastiketta fileiden päälle niin kauan kunnes kanat ovat kypsiä.
Paista toisella pannulla ananakset kookosöljyssä. Tarjoile annos makean ananaskanan ja limeriisin kansas, ohje alapuolella.
Limeriisi
2 dl jasminriisiä
½ l kanalientä
(suolaa)
1-2 kpl limen mehua
3 rkl korianteria silputtuna
Keitä riisi kanaliemessä ja mausta suolalla jos on tarpeen. Lisää kypsään riisiin limen mehua sekä korianterisilppua, sekoita.
Tää kuulostaa niin herkulta, että on pakko ottaa kokeiluun! :)
VastaaPoistaKiitos, oli kyllä hyvää! :)
Poista