Kananugetit
400 g kanafileitä
Munahässäkkä:
2 kpl kananmunia
2 rkl turkkilaistajogurttia
suolaa
mustapippuria
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
Rapsakkahässäkkä:
maissimurolastuja
paprikajauhoja
chilijauhetta
Vatkaa kevyesti kananmunat ja loput munahässäkkäraaka-aineet yhteen. Laita maissilastut pussiin ja murskaa pieneksi. Kaada astiaan ja sekoita mukaan mausteita.
Leikkaa fileet pienemmksi. Pyörittele filepaloja eka munahässäkässä ja tämän jälkeen rapsakkahässäkässä. Nosta palat sitten uunivuokaan jossa on pohjalla öljyä tai leivinpaperia. Tee näin jokaiselle palalle ja asettele vieri viereen uunivuokaan. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinnat saavat kauniin värin ja nugetit ovat kypsiä.
Bataattiranskalaiset
1 kpl bataatti tankoina
oliiviöljyä
savustettua paprikajauhetta tai tavallista paprikajauhetta
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Kuori bataatti ja leikkaa sopivan mallisia tankoja. Laita kulhoon ja lisää kaikki loput aineet. Sekoita kunnolla ja levitä levinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes bataattiranut ovat kypsiä.
Nopea tzatziki
3 reilua rkl turkkilaistajogurttia
½-1 kpl kurkkua raastettuna
1 kpl sitruunan mehua
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
½-1 ruukku minttua hienonnettuna
Raasta kurkku ja kuivaa esim talouspaperissa, niin saat liika nesteen pois lillumasta. Sekoita kurkut jogurttiin ja lisää kaikki muut raaka-aineet. Laita jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi. Tzatziki maistuu kananugettien kanssa, leivän päällä, salaattipöydässä, grilliruuan kanssa..... Ihanan raikasta herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti