torstai 19. heinäkuuta 2018

Chilikurkut


Ruuan kanssa haluaa aina jotain lisukkeita tai salaatteja, niin siitäpä tämä ajatus sitten taas lähti. Chili yksi lempiherkuistani, sopiviasti ei överesti. Niin tai kaikilla meillä on eri kynnykset chilin vahvuudelle. Ennen poikaa söimme todella tulista ruokaa ja mikään ei enään tuntunut yhtään miltään. Nyt mielestäni maut ovat tasapainoittuneet.  Meidän poika on kylläkin syönyt chiliä pikkiriikkisin annoksin vauvasta asti. Nyt välillä joku ruoka on liian tulista mutta toisinaan olemme hiukan yllättyneitä kun hän vetelee voimakkaan makuisia ruokia noin vaan menemään ja itellä hikikarpalot otsassa. Yksi päivä poika halus vetästä chilipaprikaa sellaisenaan, varoiteltiin mutta uteliaisuus vei voiton. Ihmeen hyvin popsi mutta kyllä se suuta alkoi polttamaan puolessavälissä. Maitoa sitten vaan päälle. Tämäkin on nyt testattu ja siitä saimme hauskat naurut ja videopätkän. No kuitenkin chilikurkut ovat herkulliset heti nautittaviksi tai sitten muutaman päivän maustumusen jälkeen jolloin tulisuus on voimakkaampaa.

Chilikurkut

500 g avomaankurkkuja viipaleina
1½ dl väkiviinaetikkaa
1 tl suolaa
1-2 kpl chiliä viipaloituna
3 kpl valkosipulinkynttä viipaleina
½ dl sokeria
1 dl vettä
½ ruukkua korianteria silppuna


Viipaloi kurkut, chilit ja valkosipulit. Sekoita kaikki aineet isommassa kulhossa keskenään ja siirrä isoon purkkiin tai kahteen pienempään purkkiin. Laita hetkeksi jääkaapiin maustumaan kannen alle. Tarjoile heti tai muutaman päivän päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti