perjantai 13. heinäkuuta 2018

Raparperipaistos


Raparperi, nam mikä ihanuus ja varma kesän merkki. Raparperi on ihastuttavan raikas ja makea kasvis. Ostin kaupasta raparperia ja mietin mitä tästä ny sitten tekis. Tällä kertaa ei huvittanut ns. tavallinen piirakka, vaan tämä oli vähän kuin piirakka nurinkurin vilivonkselis, raparperipaistoshan siitä sitten tuli. Herkullista ja helppoa, eikä kevyttä, kääk. Paistosta voi muuntaa myös niin että raparperit vaihdetaan esim. marjoiksi tai omenakuutioiksi.


Raparperipaistos

Kuori:

75g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl levinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:

75 g voita
1 dl sokeria
5-6 dl raparperia kuutioina


Sekoita voi ja sokeri keskenään ja lisää kananmuna mukaan. Lisää jauho-leivinjauheseos mukaan ja lisää kardemumma. Nosta kylmään jähmettymään.

Laita valurautapannulle voi ja sokeri, anna sulaa yhteen. Lisää raparperikuutiot ja anna makujen karamellisoitua ja pehmetä. Ota levy pois päältä tai siirrä pois levyltä. 

Nypi päälle taikina suhkot joka puolelle ja ei se oo niin justiinsa. Takina tasoittuu kyllä uunissa. Paista raparperipaistos uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunne kuori on saanut kauniin värin pintaan. 

Tarjoile paistos vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa tai sitten sellaisenaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti