maanantai 30. heinäkuuta 2018

Uunileivät uudella twistillä



Maku lehdestähän tämä idea sitten lähti, nimittäin nuo uunileivät ja nämäkin voi tehdä grillissä. Oonkin nyt löytänyt monta kivaa reseptiä Maku-lehdestä ja tämä ei ole maksettu mainos vain mun oma mielipide. Uunileivät uudella twistillä ja näihinhän voi valita täytteitä oman maun mukaan mutta tuo mozzarella-pesto-tomaatti toimii vaan kyl aina. Mähän oon joskus postannut myös tämmöisen tuunatun pakastepatongin.  Kannattaa testaa myös sekin. Meijän Herra F tykkäs todella paljon näistä uunileivistä. Hiukan muutin peruspohjaa. Pestoa jäi hieman yli ja sainkin siitä töihin herkullisen evässämpylän täytteen, aaaa että... Anteeksi asiakkaat saatoin "hieman" tuoksua valkosipulilta. 



Uunileivät

8-10 viipaletta maalaisleipää
2 palloa mozzarellaa
oma valintaista tomaattia viipaleina esim. kirsikkatomaatteja
(salamia, pepperonia...)

Pesto:

2 kpl valkosipulinkynttä
½ dl manteleita
1 ruukku rucolaa
1 ruukku basillikaa
1 dl oliiviöljyä
oman maun mukaan sitruunamehua
ripaus suolaa
mustapippuria


Valmista pesto eli soseuta kaikki pestoaineet tehosekoittimessa. Viipaloi leipä ja levitä pestoa viipaleille. Lisää loput täytteet päälle ja laita täytetyt leivät uunivuokaan vieretysten. Itse käytin ns. kapeeta leipävuokaa. Paista uunileipiä 225 asteisessa uunissa tai grillissä. Paistoaika on noin 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on kivasti sulanut väliin.  Rouskis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti