tiistai 3. heinäkuuta 2018

Thai Larb


Sain vihdoin nimen ruualle (Maku-lehdestä) mitä on joskus vuosia sitten syönyt thaimaassa katukärryistä eli Thai Larb. Hyvin yksinkertainen ruoka eli maustettua jauhelihaa yrttien kanssa. Jauheliha voi olla nautaa, kanaa tai possua, kaikki käy. Yrteiksi parhaiten soveltuu korianteri, thaibasillika tai minttu. Thai Larbin voi tarjoilla salaatin lehdillä, kaalin lehdillä tai ihan sellaisenaan riisiin sekoitettuna. Tämä on ollut meidän perheen suosikki ruoka monen monta vuotta juuri sen helppoden takia. Meillä on onni kun pikku äijä maistelee rohkeasti uusia makuja ja tämäkin ruoka kuuluu hänen suosikkeihin. Tällä kertaa nautimme ruuan kaalin lehdiltä, nams!



Thai Larb

2-3 dl jasminriisiä
seesaminöljyä
400g  paistijauhelihaa
½ pnt thaibasillikaa silputtuna
½ pnt korianteria silputtuna
3-6 rkl soijaa
3-6 rkl kalakastiketta
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl chiliä hienonnettuna
2 kpl kevätsipulia hienonnetuna
ripaus sokeria tai hunajaa
1 kpl limen mehua

Keitä riisi, itse suosin riisikeitintä. Kuumenna öljy wokissa ja aloita kuullottamalla chili ja valkosipuli, älä anna palaa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta soijalla ja kalakastikkeella sekä sokerilla tai hunajalorauksella. Heitä mukaan kevätsipuli. Kun riisi alkaa olla melkein kypsää niin lisää yrtit ruuan joukkon sekä purista lime. Sekoita kypsä riisi mukaan. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin lehtien tai kaalinlehtien sisällä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti