perjantai 17. elokuuta 2018

Appelsiinimarinoidut oliivit


Appelsiinimarinoidut oliviit toimii niin monessa esim. salaateissa, tapaskattauksessa, viemisissä... Ah, niin herkullisia. Appelsiini maistuu kyllä todella kivasti näissä oliiveissa ja ei vaadi tuntitolkulla maustumista, vain tunti riittää. Tähän voi käyttää tummia kalamataoliiveita tai vihreitä kivettömiä tai kivellisiä oliiveita. Tuota marinadia voisi soveltaa myös esim. fetan kanssa, uskoisin että toimisi todella kivasti.


Appelsiinimarinoidut oliivit

noin 300 g oliiveita

Marinadi:

1½ dl oliiviöljyä
3 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna
1 kpl appelsiinin kuorta
½ tl fenkkolin siemeniä
1-2 tl rosé-pippureita murskattuna


Kaada paistinpannulle oliiviöljy, lisää viipaloidut valkosipulinkynnet, suikaloi appelsiinin kuorta ohuina nauhoina, mausta fenkolinsiemenillä sekä rosé-pippureilla. Kiehauta öljyseos ja laske hieman lämpöä, sekoita koko ajan. Nosta sivuun ja anna hieman jäähtyä. Kaada oliivien päälle ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti