Tein näitä muffinseja yhtiin meijän juhliin ja kyllä voisin sanoa että näähän onnistui ihmeen hyvin. Hyvän makuisia ja jopa ulkonäöstä tuli mun mielestä kiva. Kermavaahtomäärän vaan laskin väärin, mutta meni ne loput muffarit ilman koristeluakin :) Alkuperäinen ohje napattu Myllyn Paras sivuilta pienin muutoksin.
Omenasuklaamuffinsit noin 20 kpl
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
100 g 70% suklaata hienonnettuna
1 dl kermaa
2 kpl kananmunia
1 dl Oivariinia
1 dl appelsiinituoremehua tai muuta mehua
3 dl omenaa pieneksi kuutioituna
Lisäksi: 6,6 dl kuohukermaa kermavaahdoksi vatkattuna (ite tein 3,3 dl ja ei riittänyt kuin puoleen), suklaahippuja ja metallihohtavia nonparelleja. Muffinsivuoat, viiksitikut ja metallinonparellit löysin Confetilta Tuusulasta.
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Sekoita joukkoon omenakuutiot ja lopuksi muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa, sulata ja jäähdytä se ennen taikinaan lisäämistä. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Koristele jäähdytetyt muffinsit kermavaahdolla, suklaahipuilla ja nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti