perjantai 31. lokakuuta 2014

Rapeaa pekonia ja makiaa herkkusientä with penne


Edesmenneiden mummon ja ukin Arabian lautasesta maistui tämä herkullinen pasta. Must tää pasta oli aikasta buenoo, makoisaa kerrassaan. Ja mikä taas parasta, helppo arkiruoka tai sopisi myös menussa välipastaksi, mutta annostaisi vaan pienemmin.


Rapeaa pekonia ja makiaa herkkusientä with penne


5 dl penneä
1 pkt pekonia kuutioituna
1 rs herkkusieniä siivutettuna
2 rkl timjamisilppua
1 tl hunajaa
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
pecorinolastuja
paahdettua sipulia


Keitä penne paketin ohjeen mukaan runsaassa suolavedessä. Kuutioi pekoni ja paista sitä omassa rasvassaan rapeaksi. Nosta ne sivuun esim. lautaselle missä on talouspaperia päällä. Laita viipaloidut sienet pekonipannulle (voit ylimääräisen rasvan kaataa pois). Paahda sieniä ja anna värin tulla pintaan ja lisää hunaja, sekoita. Lisää voi, timjamisilppua, paahdettua sipulia ja pekonit, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pasta ja sekoita sieniseokseen. Anna maustua miedolla lämmöllä ihan hetken ja lisää pecorinolastut mukaan. Tarjoile heti! Voit lisää annosten päälle paahdettua sipulia vielä lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti