Rapsakan lohen ohje löytyi Maku -lehdestä, mutta tuunasin hieman, koska ohjeessa oli ruislimppua ja sitä ei kyllä kotoa löytynyt, joten hapankorput saivat toimia ja nehän toimi vallan mainiosti. Söin ite tätä vielä seuraavana päivänä töissä kylmänä ja voin kuule sanoa että musta se oli silloin vielä parempaa eli vois toimia salaattipedin päällä ns. salaatin proteiinilähteenä.
Rapsakka lohi
600 g kirjolohifileetä
1 tl suolaa
½ tl musta- tai valkopippuria
4 viipaletta hapankorppua tai 2 viipaletta kuivahtanutta hapanlimppua
ministi vajaa dl siemensekoitusta esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä....
2 rkl voisulaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ruohosipulisilppua
Nosta file nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan ja mausta se suolalla sekä pippurilla. Laita monitoimikoneeseen tai teholeikkuuriin hapankorppu ja siemenet. Pyöräytä karkeaksi rouheeksi. Sekoita rouheeseen voisula ja sitruunamehu. Levitä kuorrute fileen päälle.
Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia. Jatka tämän jälkeen grillivastuksella noin 5 minuuttia, jotta pinnasta tulee mukavan rapsakka ja ihanan värinen. Silppua lopuksi ruohosipulia päälle, ite huitasin koko puntin, kuvassa huijausvähäys ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti