Ruismuikut osuu ja uppoo, niin pienien kuin suurien suihin. Herra F:n ihan uusi favorite. No muusista ei kyllä välittänyt, mutta muikuista sitäkin enempi. Sitten tuunasin taas kaupan majoneesista aiolia. Helppo ja edukas ruoka kaiken kaikkiaan.
Ruismuikut
perattuja muikkuja
kananmuna
ruisjauhoja
voita
suolaa
mustapippuria
Riko kanamuna syvään lautaseen ja viereen syvä lautanen missä on ruisjauhoja maustettuna suolalla ja pippurilla. Upota muikku munaan sitten ruisjauhoon ja paista rapeiksi voissa.
Kukkakaalimuusi
pieni kukkakaali
5-6 kpl perunoita
2-3 rkl maitoa
voita
suolaa
kevätsipuli silppua
Keitä perunat melkein kypsiksi suolavedessä ja lisää joukkoon kukkakaalit, jotka keität perunoiden mukana pehmeiksi. Kaada vesi pois, lisää voita, maito ja suolaa. Hienonna muusiksi ja sekoita lopuksi mukaan kevätsipuli.
Tuunaa majoneesi aioliksi
valmista kaupan majoneesia
sitruunan mehua
suolaa ripaus
valkosipulia hienonnettuna
Kaikki sikin sokin sekaisin ja vähäksi aikaa jääkaappiin maustumaan. Tarjoile esim. muikkujen kanssa, mutta sopii kyllä esim. kanan kylkiäiseksi tai hampparin väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti