torstai 29. lokakuuta 2015

Bagelit kahdella täytteellä

Tämä taitaa olla mun vika kokkaa- ja kuvaa kurssin satoa ja onpas keltainen kuva, no hei keltainen väri lämmittää joten tunnen kuin "melkein" kesä olis jo täällä. No ei pitkä talvi tulee kun nyt jo odotan kesää......  Jos tulee hauskoja kokkaus- ja valokuvauskursseja niin saa vinkata, vinks vinks :) Toikin kurssi missä kävin oli niin hauska.

Täytetty sämpylä tai peräti hamppari kohtas vastustajan, herkulliset bagelit täytettynä, tässä kahta eri täytettä eli pastrami- ja kylmäsavulohi. Kumpikin täyte sopi kuin nenä päähän bagelien väliin. Mun mielestä viikonlopun lohturuokaa. Bageleissa kannattaa olla tarkkana ettei siitä tule liian kovaa eli vähän kattoo taikinan rakennetta ja lisää jauhoja sen mukaan. Bagelit on aikasta isokokoisia eli mun mielestä niitä vois esim. puolittaa jos siltä tykkää, tosin räjähtämisen vaara on suuri. No sinua on nyt varoitettu ;)


Bagelit 8 kpl

2 tl kuivahiivaa
1½ rkl sokeria
noin 3 dl vettä
noin 9 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa

Keittämiseen:

1½ l vettä
1 rkl suolaa

Pinnalle:

seesamin- tai unikonsiemeniä

Laita kulhoon noin 1,5 dl +42 asteista vettä. Lisää kuivahiiva sekä sokeri mukaan. Anna seistä 5 minuuttia sekoittamatta. Sekoita sitten niin, että hiiva liukenee veteen. 

Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa sekaisin. Tee kolo keskelle. Kaada vesiseosta koloon. Sekoita ja lisää vettä niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja on tarpeeksi paksua. Vaivaa jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa. Sivele iso kulho kevyesti öljyllä ja anna taikinan kohota liian alla kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan. 

Paina taikina alas ja anna levätä vielä 10 minuuttia. Jaa 8 osaan ja pyörittele palloja. Tee jauhotetulla sormella reikä pallon keskelle ja pyörittele rinkeleiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota vähintään 10 minuuttia liinan alla.

Mittaa isoon kattilaan vesi ja suola. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske sitten lämpötilaa. Nosta rinkeli kiehuvaan veteen ja keitä noin 30 sekunttia kummaltakin puolelta. Voit keittää useammankin kerrallaan, mikäli kattila antaa myöden. Nosta reikäkauhalla leivinpaperille pellille. Ripottele kostealle pinnalle siemeniä.

Paista 225 asteessa 15-18 minuuttia. Halkaise jäähtyneet bagelit terävällä veitsellä ja täytä täytteillä, ohjeet löytyvät alta. 



Pastrami -täyte 4:lle

300 g pastramisiivuja
100 g Appenzeller -juustoa
French´s Classic Yellow -sinappia eli hodarisinappia erittäin keltaista
majoneesia
2 kpl maustekurkkua

Lisäksi: 

4 kpl bageleita halkaistuna


Levitä halkaistun bagelin alapuolikkaalle reilusti majoneesia ja kansipuolikkaalle reilusti sinappia. Laita alapuolikkaalle reilusti lihaa ja lihan päälle maustekurkkua viipaleina. Viipaloi vielä näiden päälle reilusti juustoa. Paahda baleleita ilman kantta uunissa kunnes juusto on sulanut. Käytä grillivastusta, varo ettei pala noin 2 minuuttia riittää. Paina kansi kiinni ja sitten ei muuta kuin ääntä kohti. 



Kylmäsavulohi -täyte 4:lle

noin 200 g kylmäsavulohta
100 g Philadelphia -juustoa
1 pss jääsalaattia
2 kpl tomaattia renkaina
½ kpl punasipulia renkaina

Lisäksi: 

4 kpl bageleita halkaistuna


Paahda halkaistu bagel uunissa. Levitä molemmille puolikkaille Philadelphia-juustoa. Kasaa alapuolikkaalle jääsalaattia, tomaattiviipaleita, kylmäsavulohiviipaleita sekä punasipulirenkaita. Paina bagelin kansi kiinni ja iske kiinni kuin sika limppuun. 

2 kommenttia:

  1. Nam!!! :) Viime syksynä söin ruotsissa niin ihania savulohibageleita, että vieläkin melkein maistan sen maun suussani. Nämäkin näyttää ihan mielettömän herkullisilta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurssilla söimme vaan palaset mut helkkari olisin voinut rohmuta kumpaakin omat bagelit Nyt Nanne kyl herahti taas vesi kielelle.... Kaippa mä syön nyt vaan banaanin eiks se oo melkein sama asia ;)

      Poista