torstai 26. syyskuuta 2013

Kanelinen omenahillo


Meijän omppupuun sadosta tehtyä hilloa ei voita sittes mikään. Meijän villiintynyt omenapuun omenat on kirpakoita mutta juuri sopivia hilloon.


Kanelinen omenahillo

500 g kirpakoita omenia kuutioituna kuorineen
½ dl vettä
1 tl vaniljasokeria
2 kpl kanelitankoa
n. 200 g hillosokeria


Kuutioi omenat ja laita ne kattilaan. Lisää vesi, vaniljasokeri ja kanelitangot. Kiehauta ja laske vähän lämpöä, sekoita ja anna pehmetä noin 5-10 minuuttia. Ota sivuun levyltä, ota kanelitangot väliaikaisesti sivuun, soseuta sauvasekoittimella, lisää hillosokeri ja kanelitangot, sekoita ja laita taas porisemaan 10 minuutiksi. Sammuta levy ja ota kanelitangot pois. Kaada puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä kunnolla. Laita kannet kiinni ja säilytä jääkaapissa.

*vesimäärää muutettu  

1 kommentti: