sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Lastenvaatekutsuilla





Meillä oli tuossa menneellä viikolla Pomp de Luxin lastenvaatekutsut. Olikin niin ihana sää joten kemutsut pidettiin meidän pihalla. Naapurit varmaan ihmettelivät sitä "IHANIA, VOI ETTÄ" huutojen sarjatulta. Pientä syötävää laitoin tarjolle. Minipekonipiirakoita joista löytyykin jo aikaisemmin ohjetta, vihreää salaattia, juustoja ja voi voi minun lapsuuden herkkuja eli vaniljaleivoksia. Vaniljaleivosten ohjetta olemme äidin kanssa etsineet sieltä ja täältä, mutta ei meinanut löytyä, kunnes tässä viikko kaksi sitten löytyi erään reseptikirjan välistä.


Vaniljaleivos n. 20 kpl

25 g hiivaa
2 dl kylmää maitoa
200 g huoneenlämpöistä margariinia
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

150 g voita tai margariinia
4 rkl sokeria
4 tl vaniljasokeria

Voiteluun:

kananmuna

Pinnalle:

1½ dl pölysokeria
1-2 rkl vettä


Murenna hiiva kulhoon. Lisää maito ja sekoita niin kauan kunnes hiiva on sulanut joukkoon. Lisää rasva nokareina, sokeri, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kauli taikinasta 40 x 40 cm:n levy jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa se noin 8 x 8 cm:n neliöiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään. Jaa se nokareina taikinalevyille. Taivuta kulmat täytteen päälle. Pane leivokset paperivuokiin ja nosta ne pellille. Kohota leivoksia leivinliinan alla noin 2 tuntia huoneenlämmössä. Voitele leivokset kananmunalla ja paista ne 200 asteessa 8-10 minuuttia. Jäähdytä ne ritilällä ilman leivinliinaa. Korista niiden pinta sokerivesikuorrutuksella juuri ennen tarjoilua.

Jos haluat pakastaa leivokset niin tee se ennen paistamista. Voit ottaa ne pakastimesta samalla, kun panet uunin kuumenemaan. Paista ne samoin kuin ohjeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti