tiistai 17. syyskuuta 2013

Raikas tomaattipasta

Ensimmäinen sana mitä tuli mieleen kun tämän tein oli RAIKAS. Tein nyt yhdellä punasipulilla, mutta aattelin seuraavalla kerralla laittaa vielä toisen mokoman mukaan. Tuli tästä pastasta mieleen että voisi sopia kylmänä myös nimikkeellä salaatti, lorauttaa oliiviöljyä lisää ja vaikka vähän sitruunan mehua kylkeen.


Raikas tomaattipasta

5 dl kuivaa pastaa
6-10 kpl kaltattua tomaatti
1-2 kpl punasipulia hienonnettuna
1-3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
basillikan lehtiä

Tarjoiluun parmesan- tai pecorinoraastetta


Aloita kalttaamalla tomaatit eli kiehuvaan veteen pistät tomaatit joissa on päätyihin vedetty ristiviillot. Anna olla vedessä noin 30 sek. sitten siirrä tomaatit kylmään veteen ja huomaat kun kuoret alkaa roikkumaan. Kuori kuoret ja kuutioi tomaatit isoon kulhoon. Keitä pasta runsaassa suolavedessä. Kuullota sipulit ja pinjansiemenet oliiviöljyssä. Kaada valutettu pasta ja kuullottu sipuliseos tomaattien päälle. Revi basillikan lehdet ja lisää seokseen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lisää oliiviöljyä reippahasti päälle. Sekoita hyvin ja maista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti