Tabbouleh
2 dl bulguria
2 dl vettä
5-6 kpl tomaattia kuutioituna
1 kpl punasipulia hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pnt persiljaa silputtuna
1 pnt minttua silputtuna
1 kpl sitruunanmehua
4 rkl oliiviöljyä + bulgurin tekoon tilkka
suolaa
mustapippuria
Aloita bulgurin valmistamisesta eli keitä vesi, tilkka öljyä ja suola. Ota kattila pois liedeltä ja kaada bulguri joukkoon, sekoita ja laita kansi kiinni. Anna turvota noin 8 minuuttia.
Pilko ja silpo kaikki loput aineet tarjoilukulhoon ja lisää lopuksi bulguri. Sekoita kunnolla ja maista. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Sopii hyvin sellaisenaan, salaattipöydässä, lihapullien kanssa, lihan jne. kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti