maanantai 16. syyskuuta 2013

Tuhannen ja yhden yön Tabbouleh

Olin odottamassa hierojalle pääsyä ja siinä lehteä lukiessa näin tämän iiiiiiiiihanan tabbouleh ohjeen. Äkkiä kynä käteen ja raapustamaan kalenteriin. Tabbouleh on arabiasta lähtöisin oleva lisuke. Kokeilimme grillatun kanan kanssa ja hyvinhän se siihen kylkeen sopi. Tulee mieleen salsa mutta silti niin erilainen twisti. Tabboulehis voi myös käyttää kurkkua kuutioituna.


Tabbouleh

2 dl  bulguria
2 dl vettä
5-6 kpl tomaattia kuutioituna
1 kpl punasipulia hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pnt persiljaa silputtuna
1 pnt minttua silputtuna
1 kpl sitruunanmehua
4 rkl oliiviöljyä + bulgurin tekoon tilkka
suolaa
mustapippuria


Aloita bulgurin valmistamisesta eli keitä vesi, tilkka öljyä ja suola. Ota kattila pois liedeltä ja kaada bulguri joukkoon, sekoita ja laita kansi kiinni. Anna turvota noin 8 minuuttia.
Pilko ja silpo kaikki loput aineet tarjoilukulhoon ja lisää lopuksi bulguri. Sekoita kunnolla ja maista. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Sopii hyvin sellaisenaan, salaattipöydässä, lihapullien kanssa, lihan jne. kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti