keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Aamupala rucolapestoleipästen kanssa!


Raikas, maukas, raikas, maukas... näillä sanoilla mennään tämän aamupalan kanssa.


Rucolapestoleipäset

maalaisleipäviipaleita
Oivariinia tai voita
mozzarellaa
tomaattiviipaleita
rucolaa
oliiviöljyä


Rucolapesto

2 kpl valkosipulinkynsiä
½ dl manteleita
½ pnt basillikaa
½ pnt persiljaa
2 kouraa rucolaa
½-1 kpl sitruunanmehua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Aloita tekemällä rucolapesto eli kaikki aineet sekaisin tehosekoittimessa. Pesto tulee olla notkeaa eli sen mukaan sitruunamehua ja oliiviöljyä. Maistele! Sopii muuten hyvin myös esim. pastaa tai salaattikastikkeeksikin.

Levitä Oivariinia leipäviipaleiden päälle, rucolapestoa, mozzarellaviipaleita, tomaattiviipaleita, lorauta oliiviöljyä ja paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna juuston sulaa ja leivän reunojen vähän tummua/rapeutua, mutta älä polta tai rapeuta liikaa. Laita kaksi valmista rucolapestoleipästä päällekkäin niin sanotusti täytteet vastakkain ja ei muuta kuin iske kiinni krokotiili.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti