torstai 7. marraskuuta 2013

Voisilmäpulla vai sokerisilmäpulla siinä vasta pulma?!

 Herra F:n pullaisia taideteoksia kuivattujen karpaloiden kera.

No eipä nää äidin tekemät pullat kyl paljon eroa 2v pojan pullista ulkonäöllisesti, he he... Hyviä oli kummatkin, se oli pääasia. Ohje löydetty Valion resepteistä.


Voisilmäpulla vai sokerisilmäpulla siinä vasta pulma!?

2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kpl kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1½ tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g huoneen lämpöistä voita

Täytesydän:

75 g voita
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

1 kpl kananmuna

Murenna hiiva kädenlämpöseen maitoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää voi sekoittaen mukaan ja kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä pulliksi; käytä jauhoja apuna. Laita pullapallerot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kohta hyvin.

Tee pullien keskelle syvennykset sormella ja voitele pullat munalla. Lisää koloihin n. 1 tl voita, ½ tl sokeria ja ½ tl vehnäjauhoja. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa noin. 12-15 minuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti