PS. Tämä oli Urtekramin ja Ruoka.fi kilpailutyö ja kilpailu on päättynyt ja Ruokapankki tuli tällä ohjeella hienosti toiseksi! Jihuuuu ;)
Sitrusleivos / Gluteeniton (18 kpl)
Leivospohja:
4-4½ dl Urtekram kaurajauhoja
150 g voita
2 dl tomusokeria
½-1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 kpl muna
1 kpl munan keltuainen
Lisäksi: folioisia leivosvuokia tuplana tai muffinsivuoka
Laita taikinakönttejä leivosvuokien pohjalle. Laita vuoka joko muffinsivuoan pohjalle tai laita tuplana noita leivosvuokia, niin leivospohjan muoto pysyy kasassa seuraavassa vaiheessa. Painele sormin pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Laita leivospohjien päälle leivinpaperin palasia noin 10x10cm ja kuivaherneitä niiden päälle, niin pohjat ei kohoa uunissa väärään muotoon. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista piirakkapohjia uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.
Sitruunakiisseli
1 kpl pesty sitruunan kuori raastettuna
1½ dl sitruunanmehua noin 2-4 kpl riippuen sitruunan koosta
2 dl sokeria
2 rkl voita
3 kpl munan keltuaista
3 dl vettä
4-5 rkl Maizenaa
Sekoita kiisselin ainekset kattilassa. Keitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen. Keittele niin kauan kunnes kiisseli paksuuntuu, noin 15 minuuttia. HUOM! Kiisseli ei saa kiehua, ettei munat hyydy.
Mascarponejuustovaahto
6 dl kuohukermaa
4 rkl mascarponejuustoa
2 rkl limen kuori raastettuna
1 rkl sitruunan kuori raastettuna
3 tl vaniljasokeria
3-4 rkl sokeria
Sokeroidut mansikat
1 rasia mansikoita
2½ dl sokeria
4 rkl vettä
Kokoaminen
Kokoa leivokset eli anna pohjien hieman jäähtyä ja lusikoi sitruunakiisseliä noin 1-2 rkl per leivos. Anna jäähtyä ja jähmettyä. Voit laittaa vaikka kylmään niin pääset nopeammin koristelemaan. Pursota mascarponejuustovaahtoa päälle, koristele sokeroiduilla mansikoilla ja limen kuoriraasteella.
NAMMMMM... Luomu ja Gluteenittomuus ovat päivän sanoja meilläkin, kunhan vielä saisi ne molemmat käytännön tasolle... Testaan heti!!
VastaaPoista