Tässä samalla uudistelen vähän Ruokapankin ulkoasua ja lähiaikoina tulee yksi isompi muutos, mutta siitä sitten myöhemmin enemmän.
Pastramilohicrostinit
500 g ruodotonta ja nahatonta lohta, mieluiten paksusta päästä
1-2 rkl suolaa
Pinnalle:
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl sinapinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 tl sitruunapippuria
Lisäksi:
patonkia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamico -viinietikkaa
Tarjoiluun:
salaattisekoitusta
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamico -viinietikkaa
Koristeluun: ruohosipulia, tilliä tai sitruunaviipaleita
Piparjuurimousse
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl piparjuuritahnaa
½ dl kermavaahtoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
Leikkaa lohi 10-15 senttiä pitkiksi, 3-4 senttiä paksuiksi tangoiksi. Pyörittele tangot lautasella suolassa. Kääri palat yksitellen napakasti kelmuun. Laita jääkaappiin maustumaan tunniksi.
Valmista tässä välin piparjuurimousse eli sekoita sen kaikki aineet keskenään, laita kylmään maustumaan. Paahda seesamin- ja sinapinsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita kaikki mausteet yhteen morttelissa ja rouhi hieman pintaa rikki. Pyyhi kalojen pinnalta ylimääräinen suola pois. Pyörittele kalatangoja lautasella missä on mausteseos.
Ruskista kuumalla ja kuivalla pannulla jokaista sivua yhteensä reilu minuuttia tankoa kohden. Vain kalan pinnan on tarkoitus kypsyä (älä kypsennä läpikypsäksi, muutoin tangot hajoavat). Jäähdytä lohitangoja ja kääri ne uudelleen tiukkaan kelmuun. Anna maustua vielä hetki viileässä.
Viipaloi patonki hieman vinottain parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paahda viipaleet paistinpannulla oliiviöljyssä molemmin puolin ruskeiksi ja rapeiksi. Anna jäähtyä hetken.
Huuhtele salaatit ja kuivaa ne. Asettele salaatinlehdet tarjoilulautaselle ja kostuta öljyllä ja balsamico sekoituksella.
Poista kelmu lohitankojen ympäriltä ja leikkaa tangot puolen sentin viipaleiksi. Pursota patongille moussea ja asettele päällimmäisiksi pastramilohipalat. Nosta leivät salaattipedille. Koristele ja viimeistele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti