keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ameerikan herkkuja eli mustikkapannukakut





Pannukakut voiko niitä vastustaa? Eipä niitä oikein voi, kerrassaan ihania. Pannareista on ohjeita niin paljon kuin on kokkeja eli ihan hitokseen. Tässä on yksi vaihtoehto eli amerikkalaiset mustikkapannukakut. Tämäkin on tehty kokkaa ja kuvaa -kurssilla. 

Meikä mamma on ollut tässä vähän kiireinen, sillä mennä päräytin ostaa vaatekaupan yhdessä veljen vaimon kanssa. Paljon on ollut uutta opittavaa ja välillä on ollut takki enemmän ja vähemmän tyhjä. Kivaa on kyllä ollut ja ihan ollut mun juttu. Nyt vaan ku päästään kunnolla vauhtiin ja toteuttamaan kaikkia ideoita niin ihan mahtavaa. 


Amerikkalaiset mustikkapannukakut

3 kpl kananmunia
2 dl maitoa
200 g kermaviiliä
½ dl voisulaa tai öljyä
3 rkl sirtuunamehua
1 tl sitruunankuoriraastetta
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
100 g mustikoita tuoreita tai jäisiä

Lisäksi:

paistamiseen voita tai öljyä
vaahterasiirappia
sitruuna-tuorejuustovaahtoa, ohje alla


Vatkaa munat, maito, kermaviili ja rasva keskenään. Mausta sitruunalla ja sitruunankuoriraasteella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi mukaan (jäiset) mustikat. 
Kuumenna lettupannu ja lisää nokare voita. Annostele taikinaa pannulle mutta jätä kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kumpaakin puolta noin 3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Pidä valmiit kakkuset lämpininä folion tai kannen alla. Tarjoile pannarit vaahterasiirapin sekä sitruuna-tuorejuustovaahdon kanssa, ohje alla. 


Sitruuna-tuorejuustovaahto

200 g tuorejuustoa, maustamaton
½ dl sokeria
1 kpl sitruunan mehua
1 kpl sitruunan kuorta raastettuna
2 dl kevyesti vaahdotettua kermaa


Aloita vaahdon teosta eli sekoita sokeri sekä sitruunan mehua, kuoriraastetta tuorejuuston sekaan. Yhdistä kevyesti vaahdotetun kermavaahdon sekaan. 



2 kommenttia: