maanantai 23. tammikuuta 2017

Pannukakku valurautapannulla, ihan superia!

Tästä edespäin en tee millään muulla ohjeella pannukakkua kuin tällä, se on vissi näin. Ihanan kuohkeaa ja täyteläistä herkkua. Annoskoko on just hyvä meijän perheelle jossa on kolme ihmistä. Pannukakun kanssa voi tarjota marjoja, hilloja, kermavaahtoa, makeita kastikkeita, hedelmiä, kermavaahtoa, jäätelöä.... jne. Tämä on helppo tehdä ja tulee noin 3-4 syöjälle eli tämä on nopea vierastarjottava jos ei meinaa keksiä mitä tekee yllätysvieraille.

Ruokapankki pääsi mukaan 40+ blogeihin, pitää ite ihan totutella tohon uuteen vuosikymmeneen, herranjestas, mut hei tällä mennään.  Käyppäs tsekkaa heidän kaikki blogit eli 40+ blogit  Varmasti löytyy jokaiselle jotakin seurattavaa!





Pannukakku

3 kpl kananmunaa
1,75 dl maitoa
3 rkl voisulaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
suolaa
1,75 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:

voisulaa valurautapannulle


Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Voitele valurautapannu ja kaada taikina siihen. Paista pannukakkua 225 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes se on kypsää. Pannukakku kohoilee kivasti eli se kuuluu asiaan. Sitten vaan herkuttelua omien lisukkeiden kanssa.


17 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tarvitseeko pannun olla kuuma taikinaa kaadattaessa pannulle?

      Poista
    2. Tarvitseeko pannun olla kuuma taikinaa kaadattaessa pannulle?

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Tervetuloa mukaan 40+-blogeihin!

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköinen pannukakku! Minulla ei ole valurautapannua. Onnistuuko teflonilla :) ?
    Kiva tavata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuula jos teflon kestää uunia niin sitten mutta pitäisin lämpötilat matalampana ja pannarin pidempään uunissa. Teflon ei aina kestä uunin kovempia lämpötiloja niin hyvin.

      Poista
  4. Näyttää kyllä todella hyvältä. Ja ohjekin kuulostaa helpolta. Täytyykin kokeilla, kun valurautapannukin löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itekin piti tehä tätä jo toistamiseen, nams!

      Poista
    2. Nam! ..vihdoin ja viimein sain pannarin tehtyä.. ja söin heti saman tein sen kokonaan :) Hyvää! ...tuo 25-30min 225 asteessa olisi ollut kyllä liikaa.. otin pois uunista jo n. 18min kohdalla.

      Poista
    3. Sehän riippuu uunista mutta hyvä että maistui 😉

      Poista
  5. Mahtavaa saada herkullinen blogisi 40+ blogeihin, jäin vaan lukemaan nieleskellen näitä ohjeitasi, NAM!

    VastaaPoista