maanantai 11. toukokuuta 2015

Salaattiveneet by Sande

Ystäväni Sande teki alkuruuaksi salaattiveneitä, kun olimme heillä viettämässä iltaa. Ohje oli löytynyt: Mtv3 Vapun Valtakunta sivuilta. Salaattiveneet on aikasta näppäriä, ei tarvii ottimia olleskaan :) Pitää itekin tehä näitä tai jollain muulla twistillä. #mtv3 #vapunvaltakunta #vappupimiä


Salaattiveneet

1 kpl pieni tai puolikas isoa tuoretta ananasta paloina
150 g pavun ituja
250 g isoja katkarapuja, sulatettuna ja valutettuina
½ kpl kurkkua kuorittuna ja siemenet poistettuna
1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina
kourallinen mintunlehtiä
kourallinen korianteria
50 g cashewpähkinöitä

Lisäksi: esim. romainen -salaatinlehtiä tai tarpeeksi kuperia lehtiä, jotta salaatti pysyy kuosissa ja veneen mallisena.
 
Kastike:

½-1 kpl punainen chili, poista siemenet, jos et halua liian tulista
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
2–3 kpl limen mehu
3 rkl kalakastiketta

Lisäksi: Cream Fraisea tai kaurafraise
 
Hienonna chili, valkosipuli ja sokeri tahnaksi, joko morttelilla tai pienessä tehosekoittimessa.
Sekoita joukkoon limen mehu ja kalakastike, anna vetäytyä sen aikaa, kun valmistat muut jutut. Kuori ananas ja leikkaa suuhun sopiviksi paloiksi. Kuori kurkku, leikkaa pituussuunnassa kahtia ja kaavi lusikalla siemenosa pois. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Puolita tomaatit ja silppua yrtit.
Muista sulattaa ja valuttaa katkaravut, jos käytät pakastettuja.

Kokoa veneet eli kaikki ainekset veneeseen ja kastiketta päälle tai kaikki ainekset kulhoon ja kastiketta päälle, pyöräytys ja lusikoi veneeseen. TAI kokoat salaatin ihan vaan perinteisesti salaattikulhoon esim. joku laakean mallinen voisi olla hyvä. Lisää lopuksi muutama nokare cream fraisea tai kaurafraisea ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä hyvä idea ja jossain pikku kutsuilla toimis hyvin naposteltavana, eikä tarvis huolehtia aterimista. Tosin ehkä vähän pienemmillä salaatinlehdillä.

    VastaaPoista
  2. Must tää oli kans hauska idis, vois toimii myös texmex sörsseleiden alustana/kuorena, perinteisten tacokuorien tai tortillalettuisten tilalla. Testaukseen :D

    VastaaPoista