Bolognese -kastike kevennettynä
400 g paistijauhelihaa
2 kpl porkkanaa raasteena
2 vartta varsiselleriä kuutioituna
1 kpl sipuli hienonnettuna
2-3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 prk tomaattimurskaa esim. 1 chili ja 1 valkosipuli
2-3 rkl tomaattipyrettä
loraus vettä
mustapippuria
suolaa
kuivattua oreganoa
1 pnt persiljaa hienonnettuna
Laita kuumalle paistinpannulle 1 rkl vettä ja paista jauheliha. Lisää mukaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkana ja lisää raaste sekä varsisellerikuutiot mukaan. Anna hetken pehmetä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä oreganolla. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre mukaan sekoittaen. Anna hetken porista ja maista, lisää mausteita jos tarvis. Maut tulevat paremmaksi mitä kauemmin annat hautua. Lisää persiljasilppu ja anna hautua. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile pikakeitetyn kesäkurpitsapastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti