perjantai 28. elokuuta 2015

Kevennetty "spagetti" bolognese... Toimii!

Tää onkin jo monille tuttu eli spagetin tilalle höylätään kesäkurpitsapastaa, mut kyl se on vaan suun makusta ja siihen kunnon bolognese kastike päälle niin vola, hyvvee on toden totta. Ei oo turhan raskastakaan. Ite oon nyt voinut ns. kevyemmin eli kroppa ei tunnu niin raskaalta, kun oon vähentänyt viljat ja maidot pois. Tarkoitushan on siis siirtyä gluteenittomaan ruokavalioon, koska haluun kuitenkin leipoa jatkossakin :) Tässä nyt siis mun kevennetty ohje pasta bolognesesta ja mitä kauemmin jaksat pastakastiketta hauduttaa niin sen parempaa siitä tulee. Ei muuta kuin hommiin!


Bolognese -kastike kevennettynä

400 g paistijauhelihaa
2 kpl porkkanaa raasteena
2 vartta varsiselleriä kuutioituna
1 kpl sipuli hienonnettuna
2-3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 prk tomaattimurskaa esim. 1 chili ja 1 valkosipuli
2-3 rkl tomaattipyrettä
loraus vettä
mustapippuria
suolaa
kuivattua oreganoa
1 pnt persiljaa hienonnettuna


Laita kuumalle paistinpannulle 1 rkl vettä ja paista jauheliha. Lisää mukaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkana ja lisää raaste sekä varsisellerikuutiot mukaan. Anna hetken pehmetä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä oreganolla. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre mukaan sekoittaen. Anna hetken porista ja maista, lisää mausteita jos tarvis. Maut tulevat paremmaksi mitä kauemmin annat hautua. Lisää persiljasilppu ja anna hautua. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile pikakeitetyn kesäkurpitsapastan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti