Unohdettu sitruunamelissa, tuo ysärin vakio jälkkärikoriste. Sitruunamelissa on oikeastaan aika monipuolinen yrtti. Sehän sopii niin jälkiruokiin, juomiin ja suolaisen ruuan kanssa. Sitruunamelissa on herkkä sitruunanavivahtainen ja suhtkoht mieto yrtti. Tein siitä tälläkertaa pestoa ja tämä pesto sopii minun miestä erityisen hyvin vaalean kalan kanssa. Toki vois sopia pastan tai risoton mausteenakin. Juustoa en tähän laittaisi sillä muuten kaikki mauat hukkuvat raskaan juustonmaun taakse. Kannattaa kokeilla, voin suositella!
PS. Loma jatkuu....
Sitruunamelissapesto
2 ruukkua sitruunamelissaa
hyvää oliiviöljyä
2 rkl pinjansiemeniä
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisäile öljyä sitä mukaa kuinka paksua haluat pestosta.
Sitruunamelissaa en olekaan käyttänyt vielä näin. Kiitos vinkistä! :)
VastaaPoistaEipä kestä :)
VastaaPoista