sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kotipizza


Tämä on tämmönen todellinen kotipizza ilman kikkailuja ja ns. purkista suoraan mäjäytetään pohjan päälle ja uuniin. Mulla on aina ollut tapana tehdä ruokaa fiilispohjalta ja piti ihan pohtia paljos mä laitan mitäkin tuohon pizzapohjaan. Tällä ohjeella olen nyt jonki aikaa tehnyt näitä ns. Kotipizzoja ja hyvää on tullut.

Kotipizza 

Pellillinen pizzaa

Pohja: 

3 dl haaleaa vettä
1 ps kuivahiivaa
7-8 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
suolaa

Päälle:

Ketsuppia
2 prk mexican tonnikalaa
3 kpl valkosipulimurskaa
1 prk jalopeno oliiveita
1 prk ananaspaloja
tomaattia viipaleina
oreganoa
mustapippuria
1 ps Aura-murua
1 ps juustoraastetta


Sekoita kuivahiiva haaleaan veteen, lisää joukkoon suolaa, öljy ja jauhoja pikku hiljaa. Vaivaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Kohota jos siltä tuntuu, täs vaiheessa meikällä jo kiire syömään joten mäjäytän taikinan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tasoitan taikinan käsin jauhoja apuna käyttäen. Sitten tulee ketsuppia ja leivitä se lusikalla jokapuolelle pohjan päälle. Levitä tonnikala, valkosipuli, oliivit ja anannaspalat. Tomaattiviipaleita levitetään tasaisesti koko pizzan päälle. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Lopuksi Aura-murua ja juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 30 min, jotta pizza saa kauniin rusehtavan sävyn pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti