torstai 27. syyskuuta 2012

Ruisleipä


Tämä leipä on mun isoveljen tekemä eli Kingin :) Me saatiin reilu palanen maistiaiseksi ja oli kyllä kunnon tavaraa, tuhtia hyvää ruisleipää. Pikkumies Herra F tykkäs kanssa kovasti. Kingi sanoi että toi veivaaminen on kaiken AAAA ja OOO. 


Ruisleipä

9 dl haaleaa vettä
25g kuivahiivaa
6 dl ruisjauhoja + veivausjauhoja
(suolaa)

Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää suola jos haluat, lisää jauhoja pikkuhiljaa ja veivaa kunnolla. Taikinasta tulee liisterimäinen. Anna kohota liinan alla lämpöisessä 40-60 min. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, missä on siis runsaasti ruisjauhoja. Veivaa jauhojen kera pyöreä / pitkulainen leipä ja nosta se leivinpaperilla päällystetylle pellille. Töki haarukalla reikiä ja anna taas kohota 30-40 min. Paista leipä valmiiksi 240 asteessa noin 45 min. ajan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti