sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Peltipullaa



En ole ennen ollut kova leipomaan mutta tuon meijän pikkuisen Herra F:n myötä leipomisinto on kasvanut uusiin ulottovuuksiin. Siitä tulee oma lapsuus mieleen, kun äidin kanssa leivoimme kaikenlaista hyvää ja sain osallistua itse tekemiseen. Haluaisin että Herra F kokee tämän saman ilon, minkä olen itsekkin kokenut <3

Tämän peltipullan tein mökillä kesällä ja olihan se ihanan makuista ja kuohkeaa. Tosin aika makeeta että mun syöminen jäi yhteen palaan. Ohje on otettu Leivotaan lehden ohjeesta, hyvän tuntuinen lehti. Leivotaan vaikkakin heidän sivuiltaan ei reseptejä löydy.

Peltipullaa

150g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
14-15 dl vehnäjauhoja

Täyte:

100g voita, huoneen lämpöisenä
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g tummaa tai vaaleaa suklaata rouhittuna

Koristeluun:

1 muna
tomusokeria
50 g tummaa suklaata sulatettuna


Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon maito ja lämmitä se 37 asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin neste ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, suola ja vähän kerrallaan jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota leivinliinan alla noin 40 min.

Tee sillä aikaa täyte. Sekoita yhteen  voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevyjen päälle ja ripoittele päälle suklaarouhe. Kääri taikinalevyt rullaksi käärretortun tapaan. Leikkaa molemmat rullat 10 palaksi ja nosta ne leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vieri viereen. Anna kohota liinan alla noin 30 min. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele pullat munalla ja paista uunin keskitasolla 15-20 min., kunnes pullat saavat kauniin värin. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteen päällä. Siivilöi pullien päälle tomusokeria ja kuorruta suklaalla kuten kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti