tiistai 25. syyskuuta 2012

2 x pizza


Parmankinkku mozzarella rucola pizza

Pekoni vuohenjuusto rosmariini pizza



Italiassa sen tajuu, pizza ei tarvitse kuin ohuen pohjan ja hyvät päälliset. Tässä muutama vaihtoehto ns. päälliseksi. Pizzan teko kannattaa aloittaa tulisesta tomaattikastikkeesta.


Tulinen tomaattikastike (riittää 2 pyöreään pizzaan)

2 tölkkiä tomaattimurskaa per 375g
4 rkl oliiviöljyä
4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
12 kpl basillikanlehteä silputtuna
kuivattua chilirouhetta
1 tl sokeria
mustapippuria & suolaa

Kaada kattilaan tomaattimurska ja lisää joukkoon oliiviöljy, murskattu valkosipuli, silputtu basillika ja mausteet. Kiehauta seosta noin 30-60 min kunnes kastike on syvän punaista. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.


Pizzapohja (ohje sama kuin Kotipizzassa mutta tästä tehdään 2 pyöreää pizzaa)

3 dl haaleaa vettä
1 ps kuivahiivaa
7-8 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
suolaa

Sekoita kuivahiiva haaleaan veteen, lisää joukkoon suolaa, öljy ja jauhoja pikku hiljaa. Vaivaa ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Kohota jos siltä tuntuu, täs vaiheessa meikällä jo kiire syömään joten mäjäytän taikinan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Muista jakaa taikina kahteen osaan. Tasoitan taikinan käsin jauhoja apuna käyttäen pyöreähköksi pizzaksi.


Parmankinkku, mozzarella & rucola pizza

1 pkt parmankinkkua
1 pkt mozzarellaa
½-1 pnt rucolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
(sormisuolaa)

Levitä tulista tomaattikastiketta pohjan päälle, revi mozzarellan paloja ja asettele parmankinkkuviipaleet päälle haluamallasi tavalla. Pirskota päälle öljyä ja mustapippuria myllystä. Laita uuniin 225 asteeseen 25-30 min. ajaksi. Lopuksi lisää rucolat päälle ja suolaa jos siltä tuntuu, musta toi on jo itsessään suolaista.


Pekoni, vuohenjuusto & rosmariini pizza

1 pkt pekonia silputtuna
6 kpl pehmeää vuohenjuustoviipaleita
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
oliiviöljyä
(sormisuolaa)

Levitä tulista tomaattikastiketta pohjan päälle, lisää silputtu pekoni, murustele vuohenjuustoviipaleet ja lisää päälle tuoretta rosmariinia. Pirskottele päälle öljyä ja mustapippuria myllystä. Laita uuniin 225 asteeseen 25-30 min. ajaksi. Mausta sormisuolalla jos siltä tuntuu.


Kyl mä vaan tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti