tiistai 20. elokuuta 2013

Omenaherkku

 On muuten sitten niin makia jälkiruoka että oksat pois ja pinoon. Niin ihanaa silti. Voi tarjota vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa, mutta maistuu myös sellaisenaan. Eri vivahteita saa esille miten paljon mitäkin raaka-ainetta laittaa joukkoon. Meitsi pisti sokeria ehkäpä turhan runsaalla kädellä, mutta sitten taas kaurahiutaleita olis voinut olla vaikka enempikin. En laita tarkkoja määriä, koska tästä voi tehdä tosiaan makeampaa, kanelisempaa, kaurahiutaleisempaa... jne.. mukaanhan voi heittää myös rusinoita jos niistä tykkää tai mantelilastuja.


Omenaherkku

kotimaisia omenoita
voita
kaurahiutaleita
fariinisokeria
vaniljasokeria
kanelia

Lisäksi vaniljakastiketta


Lohko omenat kuorinee uunivuokaan, laita päälle voinokareita reilusti, kaurahiutaleita, fariinisokeria ja vaniljasokeria. Pyöräytä kauhalla muutaman kerran ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia 200 asteessa.
Omenaherkkua annoskulhoihin ja vaniljakastiketta päälle, lurps....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti