keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Gluteeniton raparperipaistos

Raparperi, sitä kyllä pitäis saada ihan omallekin pihalle kasvamaan. Oikeastaan sille olis siellä jo oma paikkakin. Must raparperi on kyllä ihanaa, jotenki se starttaa kesänfiilikset, jotain "omasta" maasta, suomesta. Tässä olisi tämmöinen gluteeniton raparperipaistos, maistuva, ihana ja helppo... Ota lapset mukaan kokkailemaan, sotkua syntyy, mutta kyllä syntyy paljon nauruakin, päivän iloisin hetki... Lapsille muistoja ja kokemuksia. Ja mites se menee kun itse tekee niin paremmin maistuu. No juu, hieno lause, mutta ei päde aina meijän perheen Herra F:n kohdalla, kivaa tehdä, mutta that's it :) No kyllä sille vielä joku päivä maistuu lähes kaikki ruuat ja herkut mitä kotona tehdään, näin mä uskon.  


Gluteeniton raparperipaistos

Pohja:

100 g voita
½-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl kananmunaa
1½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

3-5 dl raparperiä pilkottuna
2 rkl sokeria


Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa lisää sekaisin. Lisää kaurajauho-leivinjauheseos sekoittaen. Vie taikina hetkeksi kylmään. Tasoita taikina piirakkavuokaan ja laita pilkotut raparperin palat sen päälle. Ripottele sokeria päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile lämpöisenä kauravaniljakastikeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti