tiistai 9. kesäkuuta 2015

Parsa-mansikkasalaatti ja sitruuna-minttuvinegrettiä

 


Tämäkin oli Ruoka & Kuvaus kurssilla ja taaskaan en ollut tässä työryhmässä, vain kuvaajana ja syömässä. Ihana kesäinen salaatti, sopii hyvin grillipihvien kanssa tai ihan vain sellaisenaan. Vois toimia myös hyvin jos grillaa kanaa ja lisää kananpalat salaattiin. Tässäkin olisi hyvä vaihtoehto juhannuspöytään.


Parsa-mansikkasalaatti

8 kpl valkoista parsaa
8 kpl vihreää parsaa
5 dl tuoreita mansikoita
2 kpl avokadoja
150 g pehmeää vuohenjuustoa
salaatinlehtiä
kourallinen pinjansiemeniä paahdettuna


Sitruuna-minttuvinegrettiä

1 dl oliiviöljyä
1 kpl sitruunan mehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
suolaa
mustapippuria


Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Kuori parsat nuppua lukuun ottamatta. Leikkaa parsat pienehköiksi palasiksi. Keitä vihreitä parsapaloja kiehuvassa suolavedessä noin 1½-2 minuuttia ja valkoisia parsoja noin 6-8 minuuttia ja siirrä parsat välittömästi jäiseen veteen, niin nämä eivät tummu.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Paloittele mansikat ja viipaloi avokadot. Kokoa salaatin lehdet lautasen pohjalle ja siihen päälle mansikat, parsat, avokadot ja murustele juustoa lopuksi sekä kaada pinjansiemenet viimetteeks.

Sekoita kastikkeen aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita valmis kastike salaatin päälle tai tarjoile se erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti