keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Sangriaa, saiskos olla?

Sangria tuo hedelmäinen espanjalainen juoma, saa jo pelkästä ajatuksesta haluaamaan sitä lisää. Juhannuksena sitä tulikin tehtyä ja oli meidän kaikkien mieleen. Ohjeitahan löytyy monen monta ja erilaisia, mutta pääasia on appelsiini, punaviini ja brandy/konjakki. Niistä muodostuu oikean sangrian maku. Nuo votkulisörsselsönit on sitten jotain muuta kuin espanjan suunnalta tulevia ;)
Tällä ohjeella mä oon sangriaa tehnyt monen monta vuotta ja voinen sanoa että aina on kannut ja boolikulhot huvenneet tyhjilleen.



Sangria 

0,75 l punaviiniä
2 dl brandyä tai konjakkia
2-3 kpl appelsiinin mehua
1½ l spriteä
1 rkl sokeria
jääköntti tai jääpaloja

Lisäksi: 

Appelsiinin viipaleita ja/tai appelsiinin kuorinauhoja


Laita kaikki aineet isoon kannuun tai booliastiaan, vetoisuus 3 litraa. Lisää lopuksi appelsiinin viipaleita ja/tai appelsiinin kuorinauhoja. Sekoita ja maista! Olé ja flamengo tanssit voinee alkaa.... ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti