Ohjeet on napattu uusimmasta Glorian Ruoka&Viinistä Oli muuten älyttömän hyvä numero, ihanan hampparikannen kera. Kantsii käydä ostaa ellei jo oo posti kiikuttanut kotiin.
Turkkilaista lohta
750 g nahatonta ja ruodotonta lohifilettä, fileen paksuimmasta päästä
Marinadi:
2 kpl valkosipulinkynttä
5 cm pala inkivääriä
1 kpl sitruunan mehua ja kuori raastettuna
½ tl kuivattua chiliä
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl korianteria hinonnettuna
Minttujogurtti
1 kpl valkosipulin kynsi
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
pikkuisen kuivattua chiliä
1 rkl sitruunamehua
½ tl sormisuolaa
½ tl valkopippuria
Itämaiset perunat
8-12 kpl perunoita lohkoina tai kuutioina
suolaa
oliviiöljyä
Kastike:
4-6 valkosipulinkynttä tai 1 rkl inkivääriä hienonnettuna
½ dl ruohosipulia silputtuna
2 tl korianterinsiemeniä
½ rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
2 dl kreikkalaista- tai turkkilaista jogurttia
Lisäksi: tuoretta korianteria
Aloita lohesta. Leikkaa lohi tasakokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Tee marinadi eli kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu mukaan. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään. Laita kalapalat maustumaan seokseen vähintään 2 tunniksi.
Tee minttujogurtti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita silppu jogurttiin. Lisää muut aineet sekaan. Laita viileään elmukelmun alle maustumaan siksi aikaa, kun valmistat kaikki loppuun.
Pese perunat ja leikkaa niistä lohkoja. Mausta suolalla ja levitä päälle vähän oliiviöljyä. Paista uunipellillä noin 30-40 minuuttia, kunnes perunat on saanut ihan nätisti väriä ylleen. Tee sillä aikaan kastike eli sekoita sen kaikki aineet keskenään sekaisin ja laita jääkaappin hetkeksi maustumaan.
Paista lohet grillin parilatasolla. Paista noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
Sekoita perunat ja kastike keskenään.
Tarjoile itämaisten perunoiden ja minttujogurtin kanssa. Lisää lopuksi tuoretta korianteria ihan runsain kätösin. Uh, mikä annos!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti