sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Marokkolaista lohta ja itämaisia perunoita minttujogurtin kera, täydellistä!



Tästä ruuasta tais tulla meidän perheen suosikkilohiruoka. Lähi-idän syviä makuja siis niin ihanan makuista, en pysty sanoo muuta kuin nam nam nam.... Kala oli muuten hitsin hyvää myös kylmänä. Ruoka on helppo tehdä, yllätys, yllätys ;) Se on varmaan Ruokapankin tavaramerkki, helppous.

Ohjeet on napattu uusimmasta Glorian Ruoka&Viinistä Oli muuten älyttömän hyvä numero, ihanan hampparikannen kera. Kantsii käydä ostaa ellei jo oo posti kiikuttanut kotiin. 


Turkkilaista lohta

 750 g nahatonta ja ruodotonta lohifilettä, fileen paksuimmasta päästä

Marinadi:

2 kpl valkosipulinkynttä
5 cm pala inkivääriä
1 kpl sitruunan mehua ja kuori raastettuna
½ tl kuivattua chiliä
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl korianteria hinonnettuna

Minttujogurtti

1 kpl valkosipulin kynsi 
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
pikkuisen kuivattua chiliä
1 rkl sitruunamehua
½ tl sormisuolaa
½ tl valkopippuria

Itämaiset perunat

8-12 kpl perunoita lohkoina tai kuutioina
suolaa
oliviiöljyä

Kastike: 

4-6 valkosipulinkynttä tai 1 rkl inkivääriä hienonnettuna
½ dl ruohosipulia silputtuna
2 tl korianterinsiemeniä
½ rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
2 dl kreikkalaista- tai turkkilaista jogurttia

Lisäksi: tuoretta korianteria


Aloita lohesta. Leikkaa lohi tasakokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Tee marinadi eli kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu mukaan. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään. Laita kalapalat maustumaan seokseen vähintään 2 tunniksi.

Tee minttujogurtti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita silppu jogurttiin. Lisää muut aineet sekaan. Laita viileään elmukelmun alle maustumaan siksi aikaa, kun valmistat kaikki loppuun.

Pese perunat ja leikkaa niistä lohkoja. Mausta suolalla ja levitä päälle vähän oliiviöljyä. Paista uunipellillä noin 30-40 minuuttia, kunnes perunat on saanut ihan nätisti väriä ylleen. Tee sillä aikaan kastike eli sekoita sen kaikki aineet keskenään sekaisin ja laita jääkaappin hetkeksi maustumaan.

Paista lohet grillin parilatasolla. Paista noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

Sekoita perunat ja kastike keskenään.

Tarjoile itämaisten perunoiden ja minttujogurtin kanssa. Lisää lopuksi tuoretta korianteria ihan runsain kätösin. Uh, mikä annos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti