maanantai 15. kesäkuuta 2015

Grillattua BBQ-siiderikanaa




Ehkä parasta grillattua kanaa, mitä meidän talossa on tehty. BBQ-marinadi on kaiken aa ja oo. Muuten homma on kuin juosten kustu. Keskity siis siihen ja anna sen tekeityä enemmän kuin hetki niin aina vaan paranee. Aion tehä tätä taas uudestaan juhannuksena. Syötiin kanan kanssa salaattia ja bataattiperunoita.  

PS. Toi Thatchersin Old Rascal on kyllä siideri mun makuun, ei liian hapan, eikä liian makea, puolikuivaa. Muuten kyl täl hetkellä fiilis, että kaikki muut siiderit voi vetää vessanpöntöstä alas :D he he he.... 

PSS. Ohjetta muutettu sen verran että totesin että, kanan ohutfileet sopii kaikista parhaiten tähän jotta maut menevät syvälle lihan sisälle.


Grillattua BBQ-siiderikanaa
mieluiten 800 g kanan ohutfileitä tai 8 kpl kananfileitä

BBQ-siiderimarinadi:
1 kpl salottisipuli hienonnettuna
1 kpl chili hienonnettuna
1 dl tomaattipyrettä
25 g voita
1½-2 dl siideriä
1 dl ruokosokeria
1 dl omenaviinietikkaa
2 rkl worcestershirekastiketta
1 kpl limen mehu
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ pnt korianteria silputtuna

Lisäksi: korianteria silputtuna

Kuullota sipuli ja tomaattipyre voissa. Lisää kaikki loput aineet mukaan. Kiehauta ja keitä marinadia 20-40 minuuttia kunnes marinadi paksuuntuu ja muuttuu siirappimaiseksi. Jos se on edelleen tosi lirua niin lisää sokeria ja anna vielä kiehua lisää. Maista, lisää suolaa ja pippuria jos on on tarvis. Marinadia voi käyttää myös kastikkeena. 

Kaada hieman jäähtynyt seos kanafileiden päälle ja anna maustua vähintään 30 minuuttia. Paista kanat grillaten ja sivele marinadia sudilla grillausvaiheessa. Tarjoile korianterisilpun kanssa. Lisäksi sopii esim. uuniperunat tuomaan pehmeyttä, bataattiperunat tai riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti