perjantai 26. kesäkuuta 2015

Limerahkajäätelöä ilman jäätelökonetta



Tästä alkoi meidän perheen testausurakka eli jäätelöä ilman konetta. Kylhän semmoinen masiina olis oikein kiva mutta ite haluisin semmoisseen kunnon vempeleen, millä saa isommankin määrän. MUTTA ne on kuulemma aika äänekkäitä ja ennen kaikkea tilansyöjiä, joten mennään ny näin.

Nyt kokeiltiin tämmöistä missä maistuu rahka. Pienen parannuksen tähän makuun tekisin eli laittaa mukaan valkosuklaanpalasia. Kyllähän tämä maistuu näin kesätuimaan, vaikka vielä tuo lämpösin kesämoodi puuttuu. No juhannuksena saatiin jo maistaa tuota auringon paistetta ja ihanaa lämpöä. Eiköhän se kesä sieltä vielä tule.... ens vuonna viimeistään, he he he....


Limerahkajäätelö

4 dl vispikermaa
2 prk lime-valkosuklaarahkaa
1 dl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria
6-8 rkl limemarmeladia tai -hilloa
valkosuklaan murusia

Lisäksi: 

raastettua limen kuorta ja valkosuklaa murusia

Vaahdota vispikerma. Lisää mausterahkat, siirappi ja vaniljasokeri. Sekoita. Kaada puolet jäätelömassasta leipävuoan tai muun vuoan pohjalle, jonka tilavuus on 1,5-1,8 litraa.  Lusikoi 3-4 rkl limemarmeladia siihen päälle. Möyri muutaman kerran lusikalla hilloa ja jäätelömassaa, niin marmeladi sekoittuu jäätelöön paremmin. Kaada loput jäätelömassat vuoan päälle ja lopuksi loput marmeladit ja taas hieman möyri niitä. Laita elmukelmut päälle ja pakasta vähintään 4 tuntia. Ota jäde huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele limen kuorella ja valkosuklaalla.

PS. Kannattaa olla metallinen jäätelökauha jotta saat tehtyä parhaimmat pallot. Muista kastella kauha kuumaan veteen aina välillä...

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Maistuu ja mikä parasta niin helppo tehdä. Tätähän voi sitten varioida miten haluu esim. mansikan makuiseksi :) Kantsii kokeilla!

      Poista