maanantai 3. maaliskuuta 2014

Macarons By Aada 11v

Ruokapankin viralliseksi leipurikokiksi tuli veljentytär Aada 11 v. Aada on ollut jo pienen pienestä tytöstä saakka innokas leipuri. Pienenä bravuri oli sydämen muotoinen mansikkapiirakka, ehkä saadaan senkin ohje tänne vielä kuvan kera. Aada on valjastanut kuulemma äitinsä leipomaan kanssaan kerran viikossa, niin makeaa kuin suolaista. Tässä siis odotellaan mitä kaikkia herkkuja meidän Aada leipoilee ja kokkailee. Viikonloppuna leipurikokki unelmoi omasta juustosta... Tämä macarons- ohje on napattu Pirkan sivuilta. Pirkka: Macarons eli mantelileivokset ja Claes Olssonilta oli ostettu macaronseille tarkoitettu silikonivuoka, mikä oli kuulemma äärettömän hyvä. Aada vielä tossa sanoi: "Mikä noissa nyt sitten oli vaikeeta?" ;)

Macarons By Aada 11v



1 ps noin 100 g mantelijauhetta, kuulemma 80 g riittänee myös

3 dl noin 180 g tomusokeria
½ rkl tummaa kaakaojauhetta, jos haluat ruskeita macaronseja
2 kpl kananmunan valkuaisia, huoneen lämpöisiä
1 rkl erikoishienoa sokeria (Siro)
3 tippaa haluamaa elintarvikeväriä, jos haluat värikkäitä macaronsseja

Täyte: Marmeladia, hilloa tai kuten Pirkan ohjeessa oli suklaista kermavaahtoseosta. Laitan siitä ohjeen ja alle. (Siihen raaka-aineet: 100 g taloussuklaata ja ½ kuohukermaa).

1. Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita macaronseja niin lisää tässä vaiheessa kaakao joukkoon.

2. Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai vatkaimella. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta sen verran, että seos on kiiltävää.

3. Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista sillä sekoittaminen löysyttää taikinaa. Toista testiä niin kauan kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäitä macaronseja, niin värjää taikina tässä vaiheessa elintarvikevärillä.

4. Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2 cm: n nokareita leivinpaperin päälle pellille tai muottiin. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia ja anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti.

(Suklaa kermavaahtoseoksen ohje: Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä vielä pari minuuttia. Anna täytteen jäähtyä hieman.)

5. Levitä haluamaasi täytettä pohjan sileälle puolelle ja paina kaksi pohjaa yhteen. Tattadaa macaronsit on valmiita nautittavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti