Oijoi, miks tätäkään ei oo ennen tajunut eli jääsnapsitikkarit tai jäätikkarit. No tossa innostuin kokeilemaan näitä mansikkamargaritoja ja sitten tein mojito -jäätikkareita. Alkoholia pitää laittaa suhteessa vähemmän kuin tekisit oikean drinkin, koska muuten jäätikkarit eivät yksinkertaisesti jäädy eli jäävät sohjoksi, tosin olishan sekin ihan hyvän makuista. Sit sen minkä huomasin että sokeria saa olla ihan vimmatusti että saa nostettua maut esille ja rakenteesta tulee näin parempi. Sen verran hauskaa puuhaa oli että näitä pitää tehä uudestaan.
Muotteinahan voi käyttää muovisia kertismukeja, kertissnapsimukeja, jäätelömuotteja, mehujäämuotteja, jääpalamuotteja... Sitten tikkuja voi käyttää esim. puisia jäätelötikkuja, muovisia tikkaritikkuja tai pahvisia pillejä puolitettuna. Jos käyttää marjoja tai hedelmiä niin sitä lihaa voi jättää isoiksi paloiksi, mössätä tahnaksi tai kumpaakin. Eli näissä taivas on vaan rajana mitä haluu tehdä. Suosittelen testailemaa ja maistelee!
Mansikkamargarita jäätikkarit
500 g mansikoita
1-1½ dl sokerisiirappia (ohje alla)
2 kpl limen mehua
6 rkl tequilaa
½ dl appelsiinin mehua
pikki riikkisesti suolaa
Lisäksi:
hienoasokeria tarjoiluun
mintun lehtiä
Sekoita kaikki aineet paitsi hienoasokeria ja minttua tehosekoittimessa. Maista ja lisää tarvittaessa sokerisiirappia. Kaada seos muotteihin, mutta älä aivan piripintaan sillä jäätyessä jäätikkarit saattavat laajeta. Laita tikut muotteihin esim. niin että pistät muottien päälle folioarkista levyn ja töki tikut niistä läpi niin että tikku jää muotin keskelle. Tai jäädytä hetken että seos on kohmeista ja lisäät tikun keskelle siinä vaiheessa. Pakasta mieluiten vuorokauden yli, niin ovat varmasti jäässä.
Irrota muotit esim jos hieman hujautat muottia kuuman veden alla, nopeasti siis. Kaada sokeria tarjoilualustalle, sekä ripottele muutamia mintun lehtiä. Laita mansikkamargarita jäätikkarit pystyyn odottelemaan syöjiä/juojia ;)
Sokerisiirappi
90 g hienoasokeria
2 dl vettä
Pane sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulannut veden sekaan ja seos on muuttunut siirappimaiseksi. Ota kattila sivuun ja anna jäähtyä. Voit kaataa nesteen purkiin ja säilyttää jääkapissa. Seos säilyy jääkaapissa noin viikon.
Toki tässä olisi voinut mainita tekijänoikeudet huomioiden, että sokerisiirapin ohje on esimerkiksi suoraan kirjasta Jäätikkarit...
VastaaPoistaSain tuon sokerisiirapin ohjeen ystävältä, mut hän on varmaan napannut sen tuosta kirjasta. Kiitos huomiosta.
PoistaOn noita sokerisiirapin ohjeita netissäkin. Tuskin tuo on mitään rakettitiedettä, että yks ja ainoa tietolähde olisi olemassa.
PoistaHyvä resepti, menee kokeiluun. :)
Oi, kuulostaapa hauskalta! :)
VastaaPoistaSiiri ei muuta kuin testailemaan ;)
Poista