keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Lohihodarit vai sittenkin lohipuikot, päätä ite mitä syöt!

Tee vähän isompi määrä noita lohipuikkoja niin voit ekanan päivänä syödä hodarin välissä ja toisena päivänä salaatin kanssa. Mulle maistui tokana päivänä noi ihan kylmänä ton kurkkusalaatin kanssa. Tai sitten unohdat jo alkujaan hodarit, avokadomössöt ja kurkkusalaatit ja teetkin kunnon perunamuusin lohipuikkojen kanssa, toimii!

Mutta jos päätätäkin hodareihin niin avokadomössöä kannattaa tehä ihan reilusti, sillä sen limehapokkuus kruunaa koko ruuan. Toki voithan sä puristella limeä ihan muuten vaan annokseen lisäksi tai tehdä lime-kermaviilin mitä sitten lisäät kyytipojaks. Oiva arkiruoka meijän poppoon mielestä eli nopea ja monipuolinen! Alkuperäinen ohje on napattu Me Naiset -lehdestä nyttemmin vähän tuunattu.


Lohipuikot

 
800 g lohta etupäästä
2 kpl kananmunaa
3 dl panko- tai korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
voita

Avokadolisuke

2-3 kpl avokadoa
1-2 kpl limen mehua
suolaa

Kurkkusalaatti

½ kpl kurkkua 
½ dl tilliä silputtuna
1-2 cm inkivääriä raastettuna
½ kpl limen mehua
2 tl oliiviöljyä

Lisäksi: 

8 kpl hodarisämpylää
1 kpl punasipuli hienonnettuna
limen mehua tai lime-kermaviiliä


Aloita valmistamalla kurkkusalaatti eli höylää juustohöylällä kurkusta ohuita viipaleita. Sekoita kulhossa kurkku, tilli, raastettu inkivääri, lime ja oliiviöljy. Laita salaatti kelmun alle jääkaappiin odottamaan. 

Puolita avokadot ja kaavi hedelmä kulhoon. Purista päälle lima ja ripottele suolaa. Murskaa haarukalla karkeaksi. 

Leikkaa nahaton kala suorakaiteen mallisiksi tangoiksi, noin 2-3 cm leveitä ja 10 cm pitkiä. Riko kananmuna toiseen syvään lautaseen ja jauhot toiseen, johon lisäät myös suolan ja pippurin sekoittaen. Kasta kala ensiksi munaan ja tämän jälkeen jauhoseokseen. Teen näin kaikille kalan paloille. Paista kuumalla pannulla voissa rapeaksi,välillä kääntäen suunnalta kuin suunnalta. 

Lämmitä sämpylät joko 30 sekunttia mikrossa tai voileipägrillillä ja kokoa oma lohihodari! Tässä ei paljon ketsuppia ja sinappia kaivata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti