perjantai 31. heinäkuuta 2015

Mansikkajuustopirtelö, olisko parasta just nyt?

Mä voin vastaa sun puolesta, olis se. Se olis nääs ihan saamarin hyvää, ehkäpä jopa parasta pirtelöä mitä tiiän. Tein tohon ite vaniljajäätelöä ja mansikkasiirappia, joten ne olivat varmaan se kaiken kantava juttu.

Jäätelönkin teko onnistuu ilman konetta kädenkäänteessä ja jädeen tarvii vain muutamaa raaka-ainetta. Kantsii sitäkin kokeilla jos et oo vielä ite jäätelöä tehnyt. Se tarvii siis tehdä päivää ennen syöntiä.

Mansikkasiirappia voi käyttää esim. jäätelön kanssa tai kakun välissä. Vain mielikuvitus on rajana. Ite laitoin kookossokeria, mutta kauniimman väristä siirappia saat ns. normaalilla valkoisella sokerilla.

Aloita siis jäätelön sekä mansikkasiirapin teko edellisenä päivänä.


PS. Ruokapankki jää ansaitulle lomalle, joten postauksia ei tule niin tiiviiseen tahtiin... Instagramissa ja Facebookissa lomafiilinkejä varmaankin enempi :)



Mansikkajuustopirtelöä

2-4 palloa vaniljajäätelöä, kaupan tai itse tehtyä (ohje alla)
½ dl mansikkasiirappia (ohje alla)
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
10 kpl tuoreita mansikoita
1 dl kaurajuomaa tai maitoa

Lisäksi: jos haluaa niin koristeluun mansikoita, vaahtokarkkeja, suklaaraastetta...


Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Koristele tai hörppäile samantien! ;)



Vaniljajäätelöä ilman konetta

5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
1 rkl vaniljauutetta
1-2 tl vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita purkki kondensoitua maitoa vaahdon sekaan sekä vaniljauute ja vaniljasokeria. Vatkaa vielä kunnes massa on mukavan kuohkeaa. Kaada massa sopivaan astiaan ja pakasta yön yli kannen tai kelmun alla. 

Muuten vinkki vitonen jos haluut ns. jäätelöstä tehdä viipaleita, niin vuoraa pakastusastia esim. leipävuoka kelmulla niin että kelmua tulee reunojen yli. Jäisenä jäätelöklönttinä otat kelmuista kiinni ja laita jäätelö leikkuulaudalle leikattavaksi. Muuten jäätelön saa astiasta parhaiten jäätelökauhalla. Muista kuumentaa kauha kuumassa vedessä esim. lasissa ja kasta aina siihen välillä niin saat parhaimman kauhasun. Muovikauhoilla ei mun mielestä tee yhtikäs mitään....   


Mansikkasiirappi

150 g mansikoita tuoreita tai pakastettuja
1½ dl sokeria 
½ kpl vaniljatankoa
½ dl vettä

Laita kattilaan kaikki siirappiraaka-aineet. Anna sokerin ja mansikoiden sulata yhteen niin että seoksesta tulee siirappimaista. Nosta vaniljatanko syrjään. Voit välillä vähän surauttaa sauvasekottimella, jotta lopputuloksesta tulee samettinen. Siirrä kattila sivuun ja laita puhtaaseen kuivaan purkkiin. Jäähdytä ilman kantta. Siirappi on käyttövalmista vasta kun siirappi on täysin jäähtynyt, siksi tämäkin olis hyvä tehdä edellisenä päivänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti