torstai 30. heinäkuuta 2015

Ahventa, kukkakaalia ja kanttarelleja, olisko tää suomalaista ruokaa?!


Mitä se perinteinen suomalainen ruoka oikein on nykyänsä? Itekin harrastan paljon maailman makuja; mausteita ja paljon erilaisia yrttejä sekä maustekastikkeita. Välillä on ihan hyvä pysähtyä tekemään suomalaisista raaka-aineista puhdasta hyvää ruokaa. Mun mielestä kotimaisessa ruuassa ei hötkyillä mausteiden kanssa vaan suola ja pippuri ovat kaiken pohja, voita ja rakkautta, niistä syntyy mun ajatuksissa suomalaisia ruuan makuja. Mä miellän suomalaiseksi perinteiseksi ruuaksi: makaronilaatikon, makkarakeiton, lihapullat, muusit, laatikot, padat, riistaruuat, kaaliruuat, kalakeiton, kesäkeiton, monet kalaruuat muutenkin tuntuu jotenkin hyvin kotimaisilta, kaikki yksinkertainen ruoka ilman hifistelyä ja hötkimistä.
Anteeksi vain mutta, kaikki maut eivät kyllä ole minun mieleen... Maksalaatikko, hyi saamari, ei tuu meikän ruokalistalle nevör!!! Kesäkeitto on kans inhokki, mutta jos mä joskus rohkaistun ja testaan sitä ja totean sitten mitä totean ;) Siinä mulle tehtävä!

Tuossa yhtenä iltana tein meille musta hyvin perinteikkäistä kesäistä ja maustuvaa ruokaa eli ahvenia, kukkakaalia ja kanttarelleja = kyllästetty voilla.


Ahevenfileet

ahvenfileitä
suolaa
mustapippuria
voita nökäre tai kaks

Kanttarellilisuke

kanttarelleja
kesäsipulia
suolaa
(mustapippuria)
voita nökäre tai kaks

Lisäksi: suolavedessä keitettyä kukkakaalia ja jos oikein haluu juhlistella niin voinökäre päälle ;)
perunoita ja salaattia jos tarvis


Aloita valmistamalla kanttarellilisuke eli putsaa sienet hennosti ja revi pienemmiksi. Hienonna sipuli. Laita kanttarellit kuivalle pannulle hetkeksi jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää voita mukaan sekä sipulit kuullotumaan, levyn kuumuus pysyy koko ajan aika miedolla, niin kaikki saa rauhakseen valmistua. Mausta suolalla ja tarvittaessa pippurilla. 

Keitä kukkakaalin nuppuja suolavedessä noin 6-10 minuuttia, niin että kukkakaali saa jäädä vähän napakaksi. Laita valuten kukkiksen päälle voita jos tykkäät. 

Laita pannulle voita ja anna voin porista. Paista ohuita ahvenfileitä noin 1-2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. 


SYÖMÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄN! Noin meijän äiti aina karju, niin että katto tärisi... Ja niin kuulemma karjun mäkin ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti