sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Katan maistuvat: Artisokkabruchetat, parmankinkkusalaattia ja suklaajuustokakkua



Eipä oo meikäläisestä vähään aikaan kuulunut mitään... tuo ilma vaan niin vie mennessään ja on ihana kökkiä pihalla. Joten jos ihmettelette minne se eukko on hävinyt niin todennäköisesti olen pihalla keinumassa Herra F:n kanssa :)

Mutta asiaan:

Kiitos Kata & Aksu ja pojat :) Ihan piti taas vetää ittensä ähkyyn ton herkullisen suklaajuustokakun kanssa.... Ohjeet löytyi Pirkka Ruoka Kevät -lehdestä. Tossa lehdessä oli paljon muitakin hyviä ohjeita, voi olla että palaan niihin vielä joku päivä, saas nähä.

Artisokkabruchetat

1 tlk noin 240-390 g artisokan sydämiä suolaliemessä
1 dl cashewpähkinöitä
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl Grana Padano juustoa raasteena
½ dl basillikaa hienonnettuna
½ dl oliiviöljyä
2 kpl paistovalmista patonkia
suolaa
mustapippuria


Valuta artisokat. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella sekaisin pestoksi. Paahda patonki uunissa ohjeen mukaan. Viipaloi kypsä patonki ja lusikoi artisokkapestoa päälle. Tarjoile!


Parmankinkkusalaatti

150 g salaattisekoitusta
1 kpl kurkku kuutioituna
3 kpl kananmunaan keitettynä ja lohkottuna
400 g hunajamelonia kuutioituna tai lohkoina
80-100 g parmankinkkua
½ dl parmesanlastuja
1 rs ananaskirsikoita
1 rk herneenversoja

Kastike:

1 rkl Dijon sinappia
1 rkl hunajaa
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
½ dl öljyä
suolaa
mustapippuria

Tee ensimmäiseksi kastike. Sekoita sinappi, hunaja ja viinietiikka. Lisää joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Levitä salaattisekoitus laakealle astialle. Lisää kurkkukuutiot, lohkotut simettömät melonikuutiot, kananmunat ja kuoritut ananaskirsikat saalaattipedin päälle. Asettele parmankinkkuviipaleet vielä päälle ja ripottele salaatin päälle parmesanlastut.

Kaada salaattikastike juuri ennen tarjoilua salaatin päälle. Lisää vielä ananaskirsikoita ja herneenversoja.


Suklaajuustokakku

18 kpl Domino orginal -keksejä
2 rkl voita sulatettuna
600 g Philadelphia orginal tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata 70 % sulatettuna
3 kpl kananmunia

Koristeluun:

2 dl kermavaahtoa
2-3 dl tuoreita marjoja ja hedelmiä


Lämmitä uunia 175 asteeseen. Murskaa Domino-keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää suklaasula sekä munat joukkoon yksitellen vatkaten. Kaada seos pohjan päälle.

Paista noin tunti, kunne kakku on kypsä. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä. Jäähdytä hyvin, mielellään noin 4 tuntia, ennen vuoan irrottamista, koristelua ja tarjoilua. Koristele kermavaahdolla sekä marjoilla ja/tai hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti