No ny asiaan. Tätä ihanaa tomaatti-sipulipastaa tuli tehtyä jokinen hetki sitten ja kyllä nää yksinkertaiset pastat on meijän perheen ihan ehdottomia suosikkeja. Tätäkin olisin voinut syödä niin paljon että henki olis mennyt mutta onneksi pasta loppu ennen aikojaan ;)
Tomaatti-sipulipasta
4-5 dl pastaa, kuivana
suolaa
oliiviöljyä
1 kpl salottisipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 vartta kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1 rasia miniluumutomaatteja kuutioituna
1 kpl tomaattia kuutioituna
½-1 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
1 ruukku basillikaa hienonnettuna
Lisäksi:
pecorino- tai parmesanraastetta
Keitä pasta runsaassa suolavedessä paketin ohjeen mukaan. Kuullota kasarissa kaikkia hienonnettuja sipuleita oliiviöljyssä. Lisää mukaan kuutioidut tomaatit. Lorauta valkoviiniä ja anna keittyä kasaan. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää loppuvaiheessa ruukku basillikaa ja sekoita mukaan. Maista onko maut kohdillaan. Valuta pasta ja lisää ne tomaatti-sipuliseoksen sekaan. Anna pari minuuttia maustua makujen yhteen. Tarjoile pecorinoraasteen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti