tiistai 12. heinäkuuta 2016

Tomaatti-sipulipasta

Kesä ja tuoreet kasvikset, se on ehkä kesän yksi parhaimmista jutuista. Toreilta ja kaupoista löytyy vaikka mitä ihania herkkuja. Mun ainiais suosikki on kyllä herneet. Kerran olin iskän mukana kun kerättiin vihanneskuormaa kyytiin ja iskä hommas mulle ikioman säkillisen herneitä... Siinä mä pupelsin herneitä onnesta soikeena puoli päivää, hiukan oli kupruttava olotila, mutta niin onnelinen. Siitäkään keikasta en saanut herneistä tarpeeksi. Toki kaalejakin oon tykännyt raakana popsia koska niitä on kasvatettu suvussa monen monituista vuotta. Käsitellyn kaalin makuun oon päässyt vasta nyt muutama vuosi sitten... Ja nyt kaikki kaalilaatikot, kaalikääryleet on kyllä tosi herkkua. Ihmeellistä tuo makujen muuttuminen.

No ny asiaan. Tätä ihanaa tomaatti-sipulipastaa tuli tehtyä jokinen hetki sitten ja kyllä nää yksinkertaiset pastat on meijän perheen ihan ehdottomia suosikkeja. Tätäkin olisin voinut syödä niin paljon että henki olis mennyt mutta onneksi pasta loppu ennen aikojaan ;)


Tomaatti-sipulipasta

4-5 dl pastaa, kuivana
suolaa
oliiviöljyä
1 kpl salottisipulia hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 vartta kevätsipulia varsineen hienonnettuna
1 rasia miniluumutomaatteja kuutioituna
1 kpl tomaattia kuutioituna
½-1 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
1 ruukku basillikaa hienonnettuna

Lisäksi: 

pecorino- tai parmesanraastetta



Keitä pasta runsaassa suolavedessä paketin ohjeen mukaan. Kuullota kasarissa kaikkia hienonnettuja sipuleita oliiviöljyssä. Lisää mukaan kuutioidut tomaatit. Lorauta valkoviiniä ja anna keittyä kasaan. Mausta suolalla sekä mustapippurilla. Lisää loppuvaiheessa ruukku basillikaa ja sekoita mukaan. Maista onko maut kohdillaan. Valuta pasta ja lisää ne tomaatti-sipuliseoksen sekaan. Anna pari minuuttia maustua makujen yhteen. Tarjoile pecorinoraasteen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti