sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Gluteeniton jälkkäripizza


Tähän idea lähti kyllä niin hatusta, en oo ikinä syönyt makeeta pizzaa mutta moni on sanonut että kannattaa testaa. Aattelin että päällehän tuntuis sopivan aprikoosit, persikat, ananas, omena jne.. No mä päädyin sitten tohon aprikoosiin. Lisäksi vähän vaahterasiirappia sekä vaniljajäätelöä niin se olis kuule siinä. Hyvää oli ja pitää tehdä uudestaan uusin twistein. Ohjeesta tulee yksi pizza. Paistoin pizzan MyPizza -uunilla.Makea gluteeniton jälkkäripizza

3-4 rkl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
1½ dl kädenlämpöistä vettä
pieni muru hiivaa
2 tl hunajaa
pieni ripaus suolaa
loraus oliiviöljyä

Täyte:

aprikoosin tai muita hedelmälohkoja
fariinisokeria

Lisäksi:

gluteenittomia kaurahiutaleita
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappiaValmista taikina eli liota hiivamurunen veteen. Sekoita mukaan, hunaja, suola ja sekä oliiviöljy. Lisää kaikki jauhot vähän kerrallaan ja veivaa puukauhalla. Laita keittiöpyyhe päälle ja anna kohota 30 minuuttia.

Valmista My Pizza toimintavalmiuteen paketin ohjeen mukaisesti.  

Laita taikina My Pizza leivonta-alustalle minkä päällä on kaurahiutaleita. Kauli taikinasta ohuehko pizzapohja. Nosta päälle hedelmälohkot ja murusta fariinisokeria kaikkialle. 

Nosta My Pizzalapiolla varovasti ja paista My Pizzauunin etuosassa. Muista pyöritellä pohjaa välillä jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen. Nosta pizza uunista ja laita tarjoilualustalle, kauho jäätelöä päälle ja lorauta vaahterasiirappia. Syö heti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti