torstai 17. toukokuuta 2018

Tex Mex burgeri

Tex Mex burgeri vie kielen mennessään. Aivan loistavat! Burgerimiehen resepti testattu ja hieman tuunattu eli ketä ei burgerimiestä tiedä niin sehän on Akseli Herlevi. Akseli Herlevi luotsaa Naughty BRGR ravintolaa, joka onkin omaa luokkaansa hampparirafloissa. 

Pitää kyllä sanoa että olin positiivisesti yllättynyt noista Vaasan the BRGR sämpylöistä, erittäin hyvät valmissämpylät, suosittelen. Harvemmin ennätän nykyään tehdä kaiken itse ja jossain kohtaa voi luistaa niin tuossa luistin aidan alta niin että viuhahti. Herlevin Los Angeles Burger oli meidän reseptipohjana ja siihen teimme omat burgeripihvit, joihin lisään alle kans ohjeen. Kannattaa testaa toi tuunattu majoneesi oli kyllä kiva lisä hampparin välissä. Iso peukku ja TÄNKS Burgerimies. 

PS. Niin ja tämä ei ollut mikään maksettu mainos vaan aivan oma hehkutus... Osu ja uppos!



Tex Mex burgeri

Burgeripiffit:

700 g hampurilaisjauhelihaa
1 kpl sipuli hienonnettuna
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
voita
suolaa
mustapippuria
loraus jos toinenkin vahvaa sinappia

Marinoitu punasipuli:

1 kpl punasipuli kuorittuna
3 rkl sokeria
3 rkl punaviinietikkaa

Avokadolisuke:

2 kpl avokadoa
2 kpl pientä tomaattia
½ -1 punttia tuoretta korianteria hienonnettuna
1 limen mehua

Tuunattu majoneesi:

2 dl majoneesia
2 rkl soijaa


Lisäksi:

Vaasan the BRGR sämpylöitä
cheddar-juustoviipaletta
nachoja



Valmista pihvit eli hienonna sipulit ja kuullota hiljalleen pannulla jossa on voita. Anna pehmetä. Ja nosta pannu sivuun jäähtymään. Sekoita jauheliha ja muut aineet hennosti sekaisin. Lisää sipuliseos ja sekoita vielä vähän. Älä kuitenkaan liikaa ettei pihveistä tule liian kovia koppuroita. Ota pallo ja pyöritä kuin lihapullia sitten litistä ja nosta lautaselle. Leikkaa päälle leivinpaperinpalanen ja tee uusi pihvi ja taas leivinpaperinpalanen päälle. Näin pihvejä on helpompi käsitellä kun aloitat paistamisen. Nosta pihvilautanen sivuun odottamaan. 

Tee marinoitu punasipuli. Suikaloi punasipuli pieneen kattilaan ja lisää joukkoon sokeri sekä punaviinietikka. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia tai kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja punasipuli on hilloutunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Avokadolisuke tuo mukavaa mehukkuutta burgeriin. Kuori avokado ja poista siitä kivi. Leikkaa avokado sentin kokoisiksi kuutioiksi kulhoon ja mausta limenmehulla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon myös korianteri ja sekoita varovasti ettei avokado mene kovin pahasti muhjuksi. Meidän perhe tykkää korianterista joten meillä tuohon menee helposti koko puntti mutta jos et itse välitä siitä niiiiiiin paljon niin ole varovainen sen kanssa. Korianterin maku on voimakas. 

Tuunaa herkullinen majoneesi. Toki voit tehdä itse majoneesinkin mutta tässä ostettiin kaupan valmista. Sekoita toisessa kulhossa keskenään majoneesi ja soija. 

Paista pihvit kuumalla pannulla tai grillaa grillissä mediumiksi. Pihvien kääntämisen jälkeen laita cheddar-juustoviipaleet paistetun puolen päälle valmiiksi sulamaan. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa. Kokoa burgeri reseptin aineksista ja tarjoile. Mites se Herlevi sanoikaan, silmät kiinni ja maistele, on hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti