tiistai 8. toukokuuta 2018

Eton mess - helkkarin hyvä jälkkäri!

Eton Mess - Ruokapankki
Tein lauantaina Eton Mess jälkkäriä ja kyllähän se vie kielen mennessään. Musta parasta on kun tää on niin helppo ja muunneltavissa. Voi laittaa eri marjoja, hedelmiä, vaihdella kastikkeita tai jättää kastike kokonaan pois, kermavaahtoa, marenkia, suklaan palasia, .... vain mielikuvitus on rajana.

Oivallinen kesäherkku, voi kunpa tulisi jos kotimaiset marjat myyntiin. Hei muuten tämähän sopii mainiosti nyt tulevan äitienpäivän herkuksi. Meidän Herra F tilasi tätä englantilaista jälkkäriä kaverisynttäreilleen. No kyllähän äiti tätä sitten tekee!

Tässä yksi vahtoehto ja ehkä se yleisin...


Eton mess

marenkia (ohje alla)
marjoja tai hedelmiä kuutioituna
kermavaahtoa

Marenki

3 kpl huoneenlämpöisiä valkuaisia
1½ dl sokeria


Valmista marenki tai hei aina voi mennä helpomman kaavan kautta ja osta valmiina. Jos teet itse niin tässä se olisi lyhykäisyydessään. Vaahdota vatkaimella huoneenlämpöiset valkuaiset mieluiten teräskulhossa ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto tulee ollaa ilmavaa mutta napakkaa. Yleiskone on tähän hommaan oivallinen. Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen. Nosta valkuaisvaahtoa lusikoilla leivinpaperin päälle tai pursota. Laita marengit uuniin eka 125 asteeseen 30 minuutiksi ja sen jälkeen laske lämpötila 100 asteeseen vielä tunniksi. Huomioithan ettei marengin kuulua saada väriä pintaan. Sammuta uuni ja raota uunia hieman. Anna marengien kuivua yön yli. Nosta kuivat marengit pelliltä.

Kokoa Eton Mess eli laita pohjalle loraus kinuskikastiketta, marjoja, ripottele murustettua marenkia ja lusikoi kermavaahtoa. Lisää päälle vielä marjoja, kinuskikastiketta ja marenkia murustettuna. Koristele mintun tai sitruunamelissan lehdillä. Sit vaan herkuttelemaan! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti