perjantai 23. tammikuuta 2015

Pätkistäytekakku


Huh heijakkaa mikä kakku. Tämä oli meidän viime vuoden joulukakku. Hiukka myöhässä tulee ohje, mutta ei se oo niin justiinsa. Kreemi jakaa kannattajiin ja vihaajiin, kuulun jälkimmäiseen ryhmään. En edes tajunnut kakkua tehdessä, että nyt tehdään kuule kreemi. Noh, sitten kun hokasin asian niin aattelin jospa tää oma versio on sitten hyvää.... Ihana kakku, mutta toi kreemi ei vaan ole meidän perheen juttu. Jouluna tosin veljen tytär sanoi "Ihan paras kakku ikinä!" Tosi tuhti kakku eli riittää tosi moneen suuhun, on se niin makiaa. Maistuu kyllä pätkis, joka se ajatus tässä onkin. Eli tekisin tän kakun kyllä ihan tuunattuna uudestaan ;) Kakun ohje on napattu Maku-lehden leivontanumerosta eli Kaneli&Sokeri.


Pätkistäytekakku

Pohja:

300 g tummaa suklaata
200 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl hienoa kidesokeria
2 tl vaniljasokeria
6 kpl kanamunia huoneenlämpöisinä
1½ dl tomusokeria
3½ dl vehnäjauhoja

Voitelu:

voita ja korppujauhoja

Kostutus:

Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mitään, mutta mä kostutin ohennetulla manteliliköörillä

Kuorrutus SIIS KREEMI:

300 g voita huoneenlämpöisenä
600 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
3 ps Pätkis-minipatukoita
250 g maitosuklaata

Lisäksi: koristelujuttuja esim. suklaarouhetta, pätkiksiä, nonparelleja, tomusokeria....


Pingota kahden irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperia. Ja tarkista että vuoat mahtuu yhtä aikaa uuniin. Voitele vuoat voilla ja jauhota.

Valmista kakkupohjat. Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Sekoita suklaasula tasaiseksi massaksi ja ota sivuun hetkeksi jäähtymään.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kulhossa kuohkeaksi. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen edelleen vatkaten.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kuivassa, puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri edelleen vatkaten. Vatkaa, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää.

Lisää voi-sokerivaahtoon suklaasula ja jauhot. Kääntele taikinaan lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti, jotta takina säilyttää kuohkeutensa. Kaada taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 45-50 minuuttia 175 asteisessa uunissa keskitasolla. Testaa kypsyys tikulla. Irrota kakut hieman jo jäähtyneinä vuoistaan. Anna kakkupohjien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja jääkaappikylmä tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sulata pätkispalat ja paloiteltu maitosuklaa teräskulhossa vesihauteessa, välillä sekoittaen. Anna hieman jäähtyä ja lisää suklaasula muuhun täytteeseen. Vatkaa nopeasti sekaisin. Jos täyte vaikuttaa liian löysältä, nosta se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa kumpikin pohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan. (Kostuta jos haluat.) Levitä kuorrutusta kakkulevyjen väliin ja päälle. Kuorrutus saa jäädä aaltoilevaksi, Käytä levittämisen apuna veistä tai lastaa. Viimeistele suklaarouheella  tai muilla koristeilla.

Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua tai jopa vuorokausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti